Web Analytics
scris vineri, 09.08.2024

JO 2024: Cătălin Chirilă a ratat finala olimpică la proba de canoe simplu pe 1000 de metri

Canotorul român Cătălin Chirilă a terminat semifinala sa pe locul 5, cu timpul de 3:45.78, poziție care îl face să rateze finala olimpică. Chirilă va evolua în finala B pentru locul 9 în clasamentul general. Cătălin a pierdut calificarea în finala olimpică la limită, întrucât adversarul său direct, italianul Carlo Tacchini, s-a clasat pe poziția a patra cu timpul de 3:45.42. Câștigătorul acestei semifinale a fost germanul Sebastian Brendel.

JO 2024: Cătălin Chirilă a ratat finala olimpică la proba de canoe simplu pe 1000 de metri

Citește și: JO 2024: Mihaela Cambei a câștigat argintul la haltere

Cătălin Chirilă a declarat, vineri, după ce în semifinalele probe de canoe simplu 1.000 m s-a clasat pe un loc care nu i-a permis calificarea în finala pentru medalii şi apoi, în finala B, a încheiat pe primul loc, că pentru el este dureros, dar totodată este o lecţie bine primită, menţionând că avea nevoie “de o astfel de cădere” şi că priveşte cu încredere spre viitor, transmite News.ro.  “Cred că e mult spus că aveam aşteptări, într-adevăr îmi doream, dar nu pot spune că aveam aşteptări, pentru că trebuia să iau fiecare cursă pas cu pas, să o trăiesc la intensitatea maximă, şi la final ajungeam la obiectivul stabilit. Din păcate nu am ajuns la obiectivul pe care mi l-am propus şi este o lecţie pentru mine. Jocurile Olimpice le voi ţine minte toată viaţa, cu siguranţă. Cel puţin această ediţie. În semifinală nu am reuşit să fac faţă condiţiilor meteo şi efectiv m-au scos din ritm acele valuri, care mi-au luat din direcţie. La un moment dat, a trebuit să mă concentrez mai mult pe cârmă decât pe palele cu care trebuia să înaintez. M-am ţinut de tactică până în ultimii metri. Din punctul acesta de vedere a fost excepţional. Am simţit că m-am urcat pe adversari, însă avantajul pe care l-au avut ei în ultima parte şi-a spus cuvântul. Acele sutimi le-am pierdut exact în ultimii metri. Am controlat foarte bine cursa în prima parte, am vâslit relaxat, ştiam că pot declanşa finişul. Am şi făcut-o în ultimii 300 de metri, am urcat, însă, cu vremea nu te poţi pune. Asta este principala concluzie pe care o pot trage”, a spus Chirilă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...