Jihad politic la Bradu

de | 15.03.2012 20:25 | Dezvaluiri

# Dan Stroe de la USL l-a reclamat pe Primarul Frătică la poliţie pentru agresiune. # Deşi neoficiale, am aflat cifrele ultimului sondaj PDL la Bradu: Stroe – 58%, Frătică – 33%. La fix un an de la cutremurul devastator din Japonia, unda de șoc a ajuns și în comuna Bradu, unde vinerea trecută ne-a fost semnalată o puternică replică a seismului nipon. Cei mai afectați au fost însuși primarul portocaliu al localității, Florin Frătică, laolaltă cu Dan Stroe, viitorul candidat USL la Primărie. Care mai să se ia la bătaie la propriu, inaugurând astfel în mod contondent sezonul electoral care se apropie cu pași repezi. Din fericire, totul s-a sfârșit doar printr-o energică repriză de înjurături și amenințări pe care primarul Frătică i le-a adresat viitorului său adversar, fapt care, ulterior, avea să ricoșeze și printr-o reclamație adresată cu mult respect Poliției județene. Povestea dintre cei doi este însă mult mai încurcată decât pare la prima vedere, iar pasiunea care se pune în relația de dușmănie reciproc avantajoasă depășește cadrul unei confruntări electorale. Miza este uriașă la Bradu, fapt care, cu siguranță, n-are alt efect decât înăsprirea situației. Să dăm, deci, legătura la fața locului.

Episodul 1: Frătică îi cere lui Stroe hârtie scrisă că nu-l mai deranjează niciodată în alegeri

Prima confruntare dintre Florin Frătică și Dan Stroe a debutat în 2008, an care i-a regăsit pe amândoi în postura de candidați la Primăria Bradu, primul din partea PDL, al doilea din partea PSD. În final avea să câștige Frătică, dar nu fără emoții și oricum fără sprijinul lui Stroe, acordat atunci celebrului primar Costel Zanfir. Imediat după alegeri, colaborarea dintre cei doi a avut ca rezultat instalarea lui Florin Frătică în fotoliul de primar, cuplată cu recompensarea lui Dan Stroe cu funcţia de viceprimar. Minunea coabitării PDL-PSD n-avea să dureze însă prea mult, dovadă că viceprimarul a fost uşuit rapid din funcţie şi înlocuit cu un om devotat până la suferinţă lui Frătică. Rămas fără serviciu, Dan Stroe a profitat de scurta guvernare PDL-PSD din 2009 şi s-a angajat la Direcţia Apelor. Se vede însă treaba că între el şi Frătică disputa atingea adâncimi apreciabile, câtă vreme primarul de Bradu şi-a urmărit victima şi la Ape, solicitându-i directorului Adrian Moisescu să-l avanseze prin înec din funcţie. Văzând una ca asta, Stroe a încercat o lămurire cu primarul, întrebându-l ce-l mână cu atâta tărie în lupta împotriva sa şi dacă nu se gândeşte că vreodată locurile s-ar putea inversa, iar Frătică să nimerească cu fundul de partea greşită a relaţiilor intime de partid. În final, primarul s-a mai domolit, nu înainte însă să se asigure că Dan Stroe nu va mai reprezenta niciodată un pericol pentru funcţia de edil pe care o deţine. Şi aşa-zisa împăcare a fost parafată la modul propriu, adică printr-o incredibilă înţelegere scrisă, prin care Stroe se obliga să nu-l mai atace niciodată pe Frătică şi să nu-l mai concureze la fel de niciodată în alegerile din Bradu. Evident că hârtia cu pricina n-are nicio valoare juridică, atâta vreme cât a fost obţinută sub presiune, ba, mai mult, Stroe nu şi-a putut păstra nici postul de la Ape, lucrând astăzi pe la Petrochimie. De atunci, treburile au rămas în adormire, asta doar până astăzi, când toate partidele îşi fac cărţile de zor pentru alegerile locale.

Episodul 2: Folclorul de înjurături şi ameninţări contraatacă!

Săptămâna trecută a început să devină evident că, pentru Primăria Bradu, candidatul USL va fi tocmai Dan Stroe. Aici s-a produs declicul, încolţind din nou cu putere sămânţa de scandal. Cu viteza sunetului, dovadă că are păsărele care îi ciripesc de zor şi cu mult conservatorism ce se petrece în interiorul USL, primarul Frătică a aflat imediat că Dan Stroe vrea să candideze iar, având chiar şanse mari să-i ia locul. Se spune că ultimul sondaj de opinie, făcut chiar de PDL la Bradu, îl indică pe Stroe cu 58%, iar pe Frătică doar cu 33%. Fapt cu efect de migrenă puternică pentru primar care, trebuie spus, nu este un edil de rând în PDL, ci o piesă politică de maximă greutate, ca şef al tuturor primarilor portocalii, ba pe deasupra şi secretar general pe judeţ la partid. Aşa stând lucrurile, un eventual eşec în alegerile locale pentru Florin Frătică ar echivala cu o otravă politică mortală. De aici şi migrenele, de aici şi disperarea. Pe acest fond extrem de încordat s-a petrecut incidentul de vinerea trecută, când Frătică l-a abordat din maşină pe stradă, pe Dan Stroe, fapt urmat de o îndelungată repriză de înjurături şi ameninţări, cu un repertoriu cât se poate de bogat. Evident că toată păţania a ajuns imediat şi la urechile şefilor cei mari din USL, care, întruniţi în comitet de criză, au alarmat Poliţia judeţeană, punând-o la curent de felul periculos în care evoluează ostilităţile electorale la Bradu. Comună care, după cum încep să arate lucrurile, are toate şansele să se transforme într-un Kandahar politic al judeţului Argeş.

Episodul 3: Primarul Frătică nu recunoaşte incidentul: ”Fiecare e liber să spună ce vrea”

Am luat legătura şi cu primarul Florin Frătică, să vedem din ce unghi priveşte şi dânsul problema. Şi ne-am lămurit că o priveşte dintr-un unghi mort. Primarul de Bradu n-a recunoscut existenţa acelui incident de vineri, spunând că nu este nimic adevărat. „Fiecare este liber să spună ce vrea”, şi-a întărit Florin Frătică propria variantă. În schimb, edilul a recunoscut existenţa acelei înţelegeri scrise dintre el şi Stroe, prin care cel din urmă îşi lua angajamentul să nu-l mai deranjeze şi să nu-l mai contracandideze în alegeri. „Da, a fost o astfel de înţelegere, mai veche”, a încheiat primarul Frătică şi tot aici încheiem şi noi transmisiunea din teatrul de operaţiuni de la Bradu.
Mihai BĂDESCU

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole