Web Analytics

Jandarmii argeșeni au participat în trimestrul III la peste 2700 de acțiuni

de | 7.11.2018 15:39 | Actualitate

În ceea ce priveşte ordinea şi siguranţa publică, în trimestrul III 2018, structurile Înspectoratului Județean Argeș au executat un număr de 2.729 misiuni, cu folosirea a 7.697 jandarmi.
De asemenea, în perioada de referinţă, inspectoratul a asigurat ordinea publică la un număr de 348 de misiuni, fiind folosiţi 2.034 de jandarmi.

„Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii şi siguranţei publice executate în trimestrul III al acestui an, se prezintă astfel:
– 19 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări de protest;
– 116 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestaţii culturale, comemorative şi religioase;
– 92 de misiuni de asigurare la manifestări sportive;
– 26 de misiuni cu ocazia desfăşurării manifestărilor comerciale/promoţionale cu folosirea a 229 jandarmi”, a precizeazat, mircuri, în cadrul unei conferințe de presă,  Gheorghe LUPESCU, comandantul IJJ Argeș.
.

Totodată, în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în perioada supusă analizei, efectivele inspectoratului au întocmit un total de 1006 de procese-verbale de constatare a unor fapte contravenţionale, valoarea sancţiunilor fiind de 245.100 de lei.
Personalul inspectoratului a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la 80 de acţiuni de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ.

Pe linia combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, la nivelul cooperării interinstituţionale, un segment deosebit de important al acestei activităţi îl constituie cele 137 de acţiuni executate în comun cu alte instituţii, prin folosirea a 384 de jandarmi.

Efectivele au fost folosite cu prioritate în acţiunile executate în cooperare/colaborare cu organele de parchet şi poliţie judiciară (DIICOT şi BCCO).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii