Web Analytics

Jandarmii argeșeni au organizat ședințe de pregătire anti-infracțională și antivictimală la o școală din Pitești

de | 14.12.2021 15:55 | Actualitate

În această săptămână, elevii din ciclul gimnazial ai Școlii Gimnaziale “Nicolae Iorga” au fost parteneri de discuții jandarmilor, în cadrul unor ședințe de pregătire anti-infracțională și antivictimală.

Prevenirea violenței în școli, a delincvenței juvenile, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, riscurile pe care le presupune expunerea pe rețelele de socializare, siguranța față de persoanele străine au fost adaptate vârstei elevilor și transpuse în discuții libere, cu exemplificări.

Citește și: Peste 42.000 de persoane au fost imunizate la centrul de vaccinare din Mioveni

Au fost aduse în prim plan cauzele generatoare de fapte antisociale, de victimizare, riscurile şi consecințele juridice ale unor fapte și comportamente care contravin normelor legale și găsirea mijloacelor adecvate pentru a preveni apariția acestora, dar mai ales cum și cui să solicite ajutorul  atunci când se află într-o situație de natură să le afecteze liniştea şi siguranţa.

Colegii noștri i-au îndemnat pe elevi să ceară mereu ajutorul celui mai apropiat echipaj de jandarmerie atunci când situaţia o impune, sau să solicite sprijinul forțelor de ordine prin apelarea numărului unic de urgență 112, au transmis jandarmii argeșeni.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii