Web Analytics

Jale pe transportatorii fără licenţă din Ştefăneşti: au primit amenzi de aproape 50.000 lei

de | 14.02.2018 18:47 | Politica si Administratie

20 claudia mincaS-a abătut urgia asupra transportatorilor care operau fără licențe pe raza Ștefăneștiului. Vineri, 9 și luni, 12 februarie, în cadrul unei acțiuni de verificare a transportului public de persoane pe drumurile publice, Serviciul Rutier Argeș a aplicat amenzi în valoare de 48.000 de lei unui număr de 4 societăți comerciale care desfășurau activități de transport persoane pe raza orașului Ștefănești. Conform IPJ Argeș, au fost în același timp indisponibilizate, pentru șase luni, un număr de 4 mașini, fiindu-le ridicate plăcuțele și certificatele de înmatriculare. Sancțiunile și măsurile luate de polițiști au venit în urma constatărilor privind absența documentelor prevăzute de lege pentru efectuarea acestui tip de activitate, printre care lipsa licenței de transport sau a licenței de traseu. Marți, 13 februarie, Poliția Orașului Ștefănești a efectuat din nou controale în zona IMEP. S-au aplicat și de această dată 13 sancțiuni pentru contravenții la regimul de transport public persoane, dar și la legislația circulației pe drumurile publice a autoturismelor personale. Valoarea totală a amenzilor a fost de 2.945 lei, fiind reținute  patru certificate de înmatriculare, precum și 1 permis de conducere.  
Niciun maxi taxi nu a mai circulat, până spre după amiază, pe ruta Pitești-Ștefănești-Sat și Pitești-Golești, mașinile fiind oprite pentru câteva ore în Autogara Sud Pitești.

Se știa de acum o lună că transportul va fi blocat, însă documentul a fost ascuns

20 transportMai trebuie precizat că, potrivit unui raport al Compartimentului de Specialitate din cadrul Primăriei Ștefănești, semnat de către inspectorul Claudia Mincă, emis încă din data de 16 ianuarie 2018, se cunoaștea despre blocajul în care avea să intre transportul local și că mașinile transprtatorilor nu vor mai putea intra în Pitești. Însă nu s-a făcut absolut nimic și respectivul document a fost ascuns într-un sertar.
„În urma prezentării și analizei studiului de oportunitate anexat la prezentul raport al compartimentului de specialitate, solicit Consiliului Local Ștefănești emiterea unei hotărâri prin care să aprobe modalitatea de gestiune a serviciului de transport local”, se arată în respectivul document. Însă, în luna ianuarie, Consiliul Local al orașului Ștefănești nu a fost convocat, prima ședință a Legislativului din acest an fiind programată abia pentru vineri, 16 februarie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Madam Minca,lasă minciuna,si documentele,stimabile.Pana pe 16 ianuarie,ce mama dracului ati păzit ca licitatie pt linia de transport a fost in septembrie.Va căutați,toți,de la Manu,Dragnea(două lapte comuniste),pana la voi,”specialistii” lui peste ca de peste 20 ani,va suportăm,nesimțirea , aroganță și lipsa de respect fata de cei ,care,vin,cu probleme,acolo,,la Stefanesti.Toata lumea se vaită,ca sunt contestațiile,dar toate licitațiile sunt blocate,si nu se poate face nimic.Ba da!,,daca aveați juriști cu sânge în instalație,contactați direct la ICCJ,pt anularea deciziei de blocare a contestației,. Ceea ce se petrece acum,din cauza ciumei bubonica psdisti,se numeste SABOTAREA ECONOMIEI JUDETULUI,CU BUNA STIINTA,si,aici,e problema SRI,si,DIICOT,nu mai vorbesc de DNA..