Web Analytics
scris sâmbătă, 27.07.2024

Jaf în pădurile din Argeș, raportul Poliției la șase luni: 2.083 metri cubi de lemne confiscate, aproape 600 de amenzi

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii din Argeș au desfășurat 575 de controale în domeniul silvic – se arată într-un raport de bilanț al activității IPJ Argeș.

Jaf în pădurile din Argeș, raportul Poliției la șase luni: 2.083 metri cubi de lemne confiscate, aproape 600 de amenzi

Citește și: Din nou amânare în procesul lui Sorin Balaş & Co privind un jaf silvic de acum 10 ani! Podeanu Georgel, tatăl secretarei lui Armand Chiriloiu, scapă de judecata penală, prin prescrierea faptei!

Ca urmare a activităților desfășurate pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, a fost confiscată/ridicată cantitatea de 2.083 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 631.440 de lei – arată sursa citată.

De asemenea, au fost confiscate 49 de bunuri folosite la comiterea faptelor.

Cu ocazia acestor acțiuni au fost aplicate 593 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 653.100 mii de lei șiau fost soluţionate 299 de cauze penale.

Fenomenul infracţional în sectorul silvic constituie în continuare o preocupare majoră, activităţile vizând atât prevenirea, cât și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, a faptelor ilegale asociate, privind circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos – mai precizează IPJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită