Web Analytics

Iureşul de la Spitalul Câmpulung se înteţeşte / A explodat numărul internaţilor cu Covid-19, iar primarul Ţâroiu l-a numit pe Gore Stănescu manager interimar

de | 25.06.2020 13:27 | Dezvăluiri

Fostul manager al Spitalului Municipal Câmpulung, Grigore Stănescu (foto), este noul manager al unității medicale! Situația dificilă în care a ajuns primarul de la Câmpulung, dezorientat de refuzurile primite la ofertele făcute medicilor de a prelua interimatul la conducerea spitalului, l-a împins către o ultimă soluție: purtând discuții cu doctorul Stănescu pentru revenirea acestuia pe postul la care a renunțat la finalul anului 2018.
În fapt, alegerea inițială a lui Liviu Țâroiu a fost alta, însă fără rezultatul scontat. Așa că au urmat alte tatonări, iar la finalul săptămânii trecute se optase pentru o soluție de criză. Conducerea spitalului a fost împărțită între doi dintre directorii care fac parte din Comitetul director: economistul Marinela Cristian, director financiar-contabil, pentru partea economică și administrativă, și doctorul Iuliana Podea, director medical, pe partea de probleme medicale. Interimatul de criză nu a durat, iar Țâroiu a optat pentru experienţa lui Grigore Stănescu. Oricum, nu se punea problema revenirii medicului Andrei Aron, o problemă în care primarul Țâroiu a reușit să fie clar, nu ca în cea legată de evaluarea activității lui Alexe. ”Dacă eu am semnat ca el să nu mai fie manager interimar, vă dați seama că nu am cum să-l pun pe el la conducere”, a spus Țâroiu, menţionând că „nu-l puteam lăsa în continuare pe Alexe, deşi legea îmi permite” (!?)

Alexe ține cu dinții de post

În timpul primei suspendări, după ce s-a trecut de la urgență la alertă, Nicolae Alexe i-a cerut lui Liviu Țâroiu să îl repună pe post. Și nu a trecut mult până când primarul s-a conformat, astfel că pe 25 mai a dat dispoziție de încetare a suspendării contractului de management, interimarul Andrei Aron părăsind spitalul. Cu niște acte, după cum s-a tot plâns Alexe, acte care ulterior ar fi contat la a doua suspendare. Adică la cea intervenită pe 15 mai, odată cu atacarea în instanță de către Prefectură a actelor de susținere a lui Alexe în fruntea Municipalului de la Câmpulung.
Acum Alexe se află în concediu de odihnă și nu a mai plecat acasă cu cheia de la birou. Dar nu a putut să aștepte mai mult de două zile până să îl atenționeze pe primarul Țâroiu că trebuie să revină pe post. Motivația lui ține de două aspecte. Unul constă în presupusa tardivitate a intervenției în instanță asupra dispoziției de constatare a faptului că el a câștigat concursul din mai 2019 (dispoziția semnată de Țâroiu e datată 14 iunie 2019, acțiunea în justiție a fost înregistrată pe 15 iunie 2020), iar celălalt are ca fundament o interpretare a cauzei similară scărpinatului în cap la olteni: prefectul nu a atacat contractul de management, ci actele emise de primar, așa că acel contract e valid, deci Alexe trebuie să revină.

Evaluarea lui Alexe, din primăvară până-n toamnă

Am făcut precizarea că primarul Câmpulungului s-a exprimat clar în legătură cu revenirea lui Aron, dar nu și față de alte lucruri nu într-un sens care poate fi interpretat aiurea. Nu, ci pentru că, spre exemplu, Liviu Țâroiu a dat trei termene în doar o săptămână pentru realizarea evaluării activității manageriale a lui Nicolae Alexe la un an de mandat. Prima dată a fost cel fixat pentru săptămâna trecută, al doilea, pentru săptămâna aceasta, iar al treilea, pe care ni l-a comunicat luni, face referire la mijlocul lunii iulie. Dar și asta sub rezerva faptului că, teoretic, mandatul lui Alexe a fost suspendat de două ori, timp în care termenul a primit și el suspendare, așa că…
Liviu Țâroiu se află la mijloc și riscă să nu mai poată gestiona situația de la spital, dacă nu cumva deja a ajuns la acel moment. Dincolo de tânguirile cum că prefectul a inițiat un joc politic care dăunează activității la unitatea medicală se află încercările de a ieși cu fața electorală curată din tot acest circ cu manageri și Covid-19.

Linia PCR și spitalul, out of service

”Nu se mai pune problema deschiderii spitalului și pentru ceilalți pacienți. Noi solicitasem la DSP deschiderea secțiilor Chirurgie, Oncologie, Medicală și ATI, cu circuite separate”, a declarat Liviu Țâroiu la finalul săptămânii trecute. Și era evident, în condițiile în care a explodat numărul internărilor cu cei afectați de noul coronavirus, pacienți din întreg județul. Astfel că, în acest moment, la Spitalul Câmpulung de bază rămâne doar activitatea de tratare în ambulatoriu a pacienților de la Oncologie, în afară, evident, de preluarea cazurilor cu Covid-19. Pe de altă parte, suspendată este și activitatea care trebuia să se deruleze la Centrul de afaceri, acolo unde a fost instalată linia de testare Real Time PCR, inaugurată de Țâroiu și Alexe chiar în ziua celei de-a doua suspendări a managerului. Avizul de la DSP nu a venit, dar acest lucru nu a surprins, în condițiile în care prima solicitare adresată Direcției a constat doar într-o simplă cerere.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii