Web Analytics

ITRSV confirmă defrişările ilegale de la Molivişu

de | 19.04.2017 10:33 | Actualitate

molivisu itrsv

Consiliul Judeţean Argeş a primit un prim răspuns oficial în ceea ce priveşte sesizările legate de proiectul Molivişu înaintate, în urmă cu aproape o lună şi jumătate, către Parchetul pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare. Adresa oficială care, de altfel, confirmă suspiciunile CJ Argeş şi dezastrul de proporţii de la Molivişu vine din partea ITRSV Ploieşti.


Concret, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare a constatat că au fost efectuate tăieri ilegale de arbori în zona pârtiei Molivişu, pe o suprafaţă de peste 9.000 mp. Potrivit adresei ITRSV, defrişări ilegale au mai fost făcute şi în timpul efectuării lucrărilor pentru lărgirea drumului forestier Ghiţu-Molivişu, drum a cărui suprafaţă a fost retrocedată comunei Arefu şi a rămas ca mijloc fix în inventarul Ocolului Silvic Vidraru din cadrul Direcţiei Silvice Argeş. Inspectorii silvici au mai constatat că suprafaţa de 11,4 ha adusă în compensare pentru scoaterea definitivă din fondul forestier a suprafeţei necesare construirii pârtiei de schi, nu a fost împădurită în două sezoane de vegetaţie de la data aprobării scoaterii, fiind astfel încălcate prevederile Codului silvic.
„Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare precizează că sunt indicii temeinice cu privire la săvârşirea unor infracţiuni, urmând a se încheia procese verbale de sesizare din oficiu şi constituirea de dosare penale care vor fi instrumentate de poliţişti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş”, a declarat preşedintele CJ Argeş, Dan Manu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii