Web Analytics

ITM verifică toţi angajaţii Spitalului de Pediatrie dacă sunt cu analizele la zi

de | 2.03.2016 21:53 | Dezvăluiri

# Decizie de ultimă oră în criza bebeluşilor # Controlul va fi finalizat în cel mult o săptămână și este ca urmare a suspiciunii că virușii care au speriat o țară întreagă ar putea proveni de la angajați bolnavi

A trecut aproape o lună de când primul bebeluș cu probleme digestive a fost internat la Spitalul ”Marie Curie” și autoritățile – în frunte cu Ministerul Sănătății și DSP Argeș – nu sunt în stare nici până acum să dea un răspuns clar privind sursa îmbolnăvirii a zeci și zeci de bebeluși și a decesului a trei dintre ei. Și asta în condițiile în care în spitalele din Argeș și din Capitală încă sunt internați peste 60 de copii cu probleme digestive, iar 90% dintre aceștia au sub doi ani.
Și, deși Corpul de Control al Guvernului a arătat încă de săptămâna trecută că la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt probleme administrative, managerul Vasile Stan refuză să își dea demisia. Și, ca circul să fie complet, mai mulți doctori au făcut zid în jurul său, amenințând că vor pleca din spital. O dovadă, în acest caz, că grija față de manager e mai importantă decât grija față de pacienți.
Surse apropiate anchetei care e în curs la Pediatrie ne-au declarat că reacția unora dintre doctori e cauzată și de faptul că aceștia sunt la vârsta pensionării și că se tem că dacă ar pleca managerul Vasile Stan ar putea fi obligați să plece și să lase locul unor doctori mai tineri. Și nu ar fi deloc rău să se întâmple așa – cu tot respectul pentru doctorii aflați la pensionare – și asta pentru că anual sunt sute și sute de absolvenți foarte buni de Medicină care nu au unde să profeseze din cauza multora care țin cu dinții de posturi, în ciuda vârstei înaintate.

La Pediatrie nu s-a mai organizat concurs pentru postul de epidemiolog din 2013

Aceleași surse care investighează neregulile de la Spitalul de Pediatrie și de la DSP Argeș ne-au mai făcut câteva dezvăluiri interesante. De săptămâna trecută, ITM Argeș a început un amplu control la Pediatrie și verifică dacă angajații de acolo au analizele la zi și dacă aceste analize au fost făcute de către doctori autorizați pe medicina muncii. Controlul va fi terminat în cel mult o săptămână și a fost declanșat și ca urmare a suspiciunii că virușii care au speriat o țară întreagă ar putea proveni de la angajați bolnavi.
Un detaliu revoltător: la Spitalul de Pediatrie Pitești nu s-a mai organizat concurs pentru postul de epidemiolog din 2013, deși acest post trebuia obligatoriu să fie ocupat. La respectivul concurs de acum trei ani nu s-a prezentat niciun candidat. Iar managerul Vasile Stan nu a găsit de cuviință să mai organizeze un nou concurs. Asta până acum, când problemele s-au transformat într-o criză națională. Și încă ceva: atunci când a fost întrebat de ce nu a mai fost organizat un concurs pentru epidemiolog de trei ani, managerul de la Pediatrie a tăcut…

Directoarea Sorina Honțaru, reclamată pentru lipsă de comunicare cu subordonații

Probleme mari sunt și la DSP Argeș, acolo unde directoarea Sorina Honțaru a aflat din… presă de primele cazuri de îmbolnăviri ale bebelușilor, deși Spitalul de Pediatrie Pitești era obligat să îi comunice imediat acele cazuri. De altfel, lipsa de comunicare între DSP Argeș și spitalele din județ este o constantă nefericită și foarte păguboasă. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că DSP Argeș încă nu are un purtător de cuvânt, deși acest lucru i-a fost cerut de către Prefectură de mai bine de doi ani.
La autoritățile care fac cercetări la DSP Argeș au ajuns săptămâna trecută și mai multe sesizări ale unor angajați ale instituției care reclamă că directoarea Sorina Honțaru nu comunică cu subordonații și că în foarte multe cazuri ia deciziile de una singură.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii