Web Analytics

ITM Argeș, amenzi pentru firmele de construcții din județ

de | 27.09.2021 10:34 | Actualitate

În perioada 13-17 septembrie s-a desfășurat Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcții. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a făcut controale în județ. Au fost controlați 39 de angajatori și au fost aplicate sancțiuni contravenționale, astfel:
-un angajator a fost sancționat contravențional în temeiul art. 261 alin.(1) lit. e) din Codul Muncii republicat, cu modificările și completările ulterioare, pentru primirea la muncă a două persoane pentru care nu a încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.
– patru angajatori au fost sancționați contravențional în temeiul art. 260 alin.(1) lit.a) din Codul Muncii republicat, cu modificările și completările ulterioare, pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară garantat în plată, conform prevederilor O.U.G. nr. 114/2018 cu modificările și completările ulterioare, pentru un număr de 18 salariați.

Totodată, tuturor angajatorilor controlați le-au fost înmânate și Scrisori de informare ca urmare a acțiunii de informare a angajatorilor cu privire la ”creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, precum și pentru preîntâmpinarea cazurilor de muncă nedeclarată”, transmite ITM Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii