Web Analytics

ITM Argeș. 22 de patroni amendați pentru muncă la negru

de | 14.07.2021 09:58 | Actualitate

Activitatea de control desfăşurată de ITM Argeş în luna iunie. În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 192 de controale, s-au aplicat un număr de 51 de sancţíuni, din care amenzi în valoare totală de 873.800 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe: comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcții, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna iunie, ITM Argeş a efectuat un număr de 192 de controale. Astfel, la 22 angajatori sancționați, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 62 de persoane.
Valoarea amenzilor aplicate este de 850.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în luna iunie au fost efectuate 172 de controale. Au fost aplicate un număr de 91 de sancțiuni, din care 25 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 100.500 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri,alimentație publică, morărit și panificație, confecții textile, comerț, materiale pirotehnice.

CITESTE SI ITM Argeş va începe distribuirea materialelor informative privind munca sezonieră în Germania

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii