Web Analytics
scris miercuri, 22.05.2024

ITM Argeș. 100 de controale la firme de pompe funebre și la florari

În perioada 14-14 mai, în cadrul unei campanii naționale de verificare în ceea ce privește activitățile de pompe funebre și cultivarea și comerțul florilor, inspectorii ITM Argeș a efectuat 100 de controale și au aplicat 27 de sancțiuni, amenzile însumând 130.500 lei.

ITM Argeș. 100 de controale la firme de pompe funebre și la florari

Citește și: Accident în Argeș. O mașină răsturnată, un rănit dus cu SMURD-ul la spital

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Argeș, semnat de inspector-șef Anița-Maria Neacșu, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 50 de controale, soldate cu 12 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 74.500 lei.

Astfel, la trei angajatori sancționați au fost depistate trei persoane care munceau „la negru”, valoarea amenzilor aplicate fiind de 60.000 lei.

Și în domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 50 de controale, care s-au soldat cu15 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 56.000 lei.

Conform sursei citate, principalele deficiențe constatate: primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neeliberarea adeverinţei de vechime, neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, neasigurarea instruirii în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neactualizarea planului de prevenire și protecție, neluarea măsurilor necesare pentru acordarea primului ajutor și stingerea incendiilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită