Web Analytics

Istrătescu a scăpat de controlul judiciar, însă are sechestru pe casă

de | 17.05.2017 22:21 | Dezvăluiri

7 Istratescu# Din nou despre dosarul şefului AJVPS Argeş # El a plătit deja 5.200 euro, partea sa din prejudiciul total de 23.000 euro, rezultat în urma vânării fără autorizație a 30 de mistreți
Pe 8 mai, completul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Pitești a admis plângerea formulată de Constantin Istrătescu, Horia Tănase şi Sorin Bulimac împotriva Ordonanţei Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, de luare a măsurii controlului judiciar. Astfel, magistrații au dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de directorul executiv și angajații AJVPS Argeș, urmăriți penal în dosarul întocmit de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești ca urmare a plângerii penale a Gărzii Forestiere Ploiești. Constantin Istrătescu a achitat deja 5.200 de euro, adică partea sa din prejudiciul estimat de procurori, de peste 23.000 de euro, pentru depășirea fără drept a  cotei de vânătoare. Este vorba despre un număr de 30 de porci mistreți: opt masculi, 11 godaci și 11 femele, care potrivit organelor de cercetare ar fi fost vânați fără aprobarea expresă a ITRSV. Directorul AJVPS Argeș a susținut, în fața procurorilor, că la începutul lunii decembrie 2016,  în timp ce președintele asociației, Filip Georgescu, era în biroul de la asociație, împreună cu inginerul Horia Tănase, a venit inspectorul-șef de la Prahova, Viorel Mihălcioiu, care a aprobat verbal solicitarea de suplimentare a cotei. 

Ce spune Istrătescu: „Postul de director al AJVPS Argeș nu a fost și nici nu va fi vacant!”

De asemenea, au fost depuse la dosar și dovezile că documentele au fost trimise prin fax la Ploiești și pe e-mailul inginerului care răspunde de vânătoare în Argeș, adică angajatul Gărzii Forestiere, Florin Stancu. Cel care a și fost trimis în control să verifice cum stau lucrurile și care a constatat că nu stau tocmai în regulă. Ce s-a întâmplat în continuare, se știe, a urmat în martie o percheziție la sediul Asociației și apoi luarea măsurii controlului judiciar menținut până la data de 8 mai, când a fost revocat. Constantin Istrătescu mai are de trecut totuși un hop, cel al admiterii contestației privind sechestrul asiguratoriu asupra casei, o altă măsură aplicată și care se va judeca în data de 25  mai. După ridicarea măsurii controlului judiciar, directorul executiv al AJVPS Argeș a revenit la lucru. Acesta ne-a declarat: „Cartea noastră de căpătâi este Statutul Asociației. Tot ce vreau să vă spun este că postul de director al AJVPS Argeș nu a fost și nici nu va fi vacant!”.

Inspectorul Stancu de la Garda Forestieră a refuzat dialogul cu noi

7 FlorinStancuAm încercat să stăm de vorbă și cu inspectorul Florin Stancu, în legătură cu ridicarea controlului judiciar în cazul directorului Constantin Istrătescu și a inginerilor Horia Tănase și Sorin Bulimac în urma plângerii penale depuse de instituția pe care o reprezintă. După ce, inițial, acesta a acceptat o discuție cu noi, a revenit asupra hotărârii inițiale și ne-a spus să le adresăm o solicitare pe Legea 544, șefilor săi de la Ploiești.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii