Web Analytics
scris vineri, 04.10.2024

Iranul a emis un avertisment categoric către Israel: „Dacă regimul sionist comite vreo greşeală, îi vom ataca toate sursele de energie”

Iranul a emis un avertisment categoric către Israel, declarând că, în cazul unor atacuri repetate, va viza direct infrastructura energetică israeliană. „Dacă regimul sionist comite vreo greşeală, îi vom ataca toate sursele de energie, instalaţiile, rafinăriile şi câmpurile de gaze”, a spus comandantul secund al Gărzilor Revoluţionare iraniene, generalul de brigadă Ali Fadavi, într-o declaraţie transmisă de mass-media iraniene.

Iranul a emis un avertisment categoric către Israel: „Dacă regimul sionist comite vreo greşeală, îi vom ataca toate sursele de energie”

Citește și: Ministrul Justiției: Dealer de droguri, adus în țară după ce a fost descoperit în Spania


Această tensiune vine pe fondul unui atac iranian cu rachete, descris de Teheran ca un răspuns la acțiunile israeliene asupra Hezbollah, organizație paramilitară susținută de Iran. Iranul a declarat că reacțiile sale sunt proporționale cu atacurile Israelului și că este pregătit să acționeze și mai dur dacă „regimul sionist” comite noi greșeli. Acest schimb de amenințări reflectă escaladarea tensiunilor dintre cele două națiuni.

Aceste evoluții sunt parte a unui context mai larg de tensiuni regionale, Iranul susținând Hezbollah și alte grupări din Orientul Mijlociu. Israelul a efectuat multiple raiduri aeriene asupra pozițiilor Hezbollah și infrastructurii militare iraniene din Siria, susținând că vizează grupările care reprezintă o amenințare la adresa securității sale. În același timp, Iranul și-a intensificat activitățile de susținere a milițiilor și grupărilor aliate, alimentând și mai mult tensiunile. Escaladarea retoricii între cele două state indică posibilitatea unor noi conflicte deschise.

Citește și: Diana Șoșoacă și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...