Web Analytics

IPS Teodosie rămâne sub control judiciar

de | 8.02.2017 10:49 | Actualitate

ips teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, rămâne sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru obţinere fără drept de fonduri europene. . Curtea de Apel Constanţa a decis, miercuri, 8 februarie, să respingă solicitarea acestuia. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în 3 februarie 2017, pentru prezentarea şi folosirea cu rea-credinţă de documente false. Alte cinci persoane, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, au fost trimise în judecată în stare de libertate.

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, IPS Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură pentru a primi fonduri europene.

„În documentele prezentate la APIA, inculpaţii au declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafeţe agricole (peste 300 ha), situate în zona denumită Ferma 3 – Nazarcea (localitatea Lumina, jud. Constanţa), având categoriile de folosinţă /, în condiţiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafeţe agricole nu mai existau astfel de culturi. De asemenea, un alt aspect fals prezentat în declaraţiile depuse a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiţii agricole şi de mediu (GAEC), printre care şi evitarea instalării vegetaţiei nedorite, în condiţiile în care respectivele parcele erau abandonate şi invadate cu astfel de vegetaţie pe toată durata formulării cererii şi obţinerii fondurilor. Faptele au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafaţă unică (SAPS), totalizând 1.392.964 lei”, arată DNA.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.392.964 lei. (sursa foto: Digi24)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole