Web Analytics

ÎPS Calinic a devenit proaspăt student al Universităţii Piteşti

de | 18.01.2018 12:23 | Dezvăluiri

7 calinic# „Studenţia mea, a Moşului Calinic, este un medicament de întinerire!” # Arhiepeiscopul se pregătește de sesiune

Începând din toamna anului trecut, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului este din nou în băncile şcolii, ca student al Facultăţii de Teologie Litere Istorie şi Arte din cadrul UPIT. Dat fiind că au început deja colocviile, iar în scurt timp vor intra în sesiune, studenţii se pregătesc intens pentru examene, printre aceştia fiind şi Calinic Argeşeanul. Dar ce anume l-a determinat pe arhiereu să înfrunte din nou emoţiile examenelor, l-am întrebat chiar pe Domnia Sa, care ne-a răspuns amabil şi sfătos ca întotdeauna, cu pilde numai bune de urmat pentru cine are urechi de auzit şi ochi de… citit.

„Studenția este o stare de tinerețe continuă și drept consecință, m-am gândit să-mi mai prelungesc tinerețea până la iernatice bătrâneți, numărând anii în mod biblic. Dar peste toate acestea, la 17 februarie 2017, am primit un nou certificat de naștere pe numele de Calinic Argeșeanul, anul acesta voi avea vârsta de un an! Nu? Este emoționant pentru mine, că în finalul viețuirii din frumusețea acestei lumi văzute, voi pleca spre Brațele Părintești ale Domnului Dumnezeu, din vatra basarabă a României de la Argeș. Studenția mea, a Moșului Calinic este un medicament de întinerire! Încercați-l! Mai învățăm câte ceva, cât mai trăim pe acest pământ. Am dorit să absolv Teologia Asistența Socială și Arta Sacră în cadrul Facultății întemeiate de Noi în 1991. În tinerețe am pictat în ulei și culori de apă. Acum aș vrea să mai am zile și să trăiesc pentru a restaura icoane de patrimoniu și să-mi sfârșesc viața aplecat asupra lor. Orice restaurare de icoane este ca o Înviere dintre morți, precum Asistența Socială este pâinea întinsă spre ființa celor ce au nevoie de ea”, spune ÎPS Calinic.

„Ca student, ești într-o altă dimensiune”

Iată ce ne-a mai declarat arhiepiscopul Argeșului și Muscelului legat de experiența de a fi student: „Din anul 1991, iată, sunt 27 de ani, o dată cu înființarea Facultății de Teologie din Universitatea Pitești, am început să creștem și doresc să tot creștem împreună. Așa suntem mai siguri!
Atunci când îți este drag de studiu, mergi la Facultate din iubirea desprinsă din adâncul inimii dumnezeiești! Ești ca student, într-o altă dimensiune. Și parcă, atunci, te cuprinde bucuria de a chema cu voioșie duhovnicească pe frații și surorile care văd mai departe și toate se luminează pe cale. Îndemn și chem la frățească studenție!
La studierea trecutului și încununarea prezentului și viitorului nostru sacru, în această vatră românească din buricul Europei, în Dacia Edenică, al cărui fluviu Fison, menționat de Biblie, este Dunărea care înconjură Țara de Aur, Avila, adică Dacia, singura țară cu aur din Europa! De aceea am pățit noi atâtea pozne în istorie! Să studiem ca să nu murim!”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii