Ipoteza siluriană este experimentul prin care presupunem posibilitățile ca o civilizație să fi existat înainte de apariția noastră. Acest experiment mental și concluziile sale au fost descrise de autorii săi, Adam Frank și Gavin Schmidt, într-un articol publicat în revista International Journal of Astrobiology, scrie EVZ.ro.
Ce presupune ipoteza siluriană?
Ipoteza se naște dintr-o întrebare. Cum știm cu adevărat că nu au existat civilizații anterioare pe planeta noastră care au apărut și au dispărut cu mult înainte de apariția oamenilor? Cercetătorii Adam Frank de la Universitatea din Rochester și Gavin Schmidt de la Institutul Goddard de Studii Spațiale al NASA au început experimentul lor mental pornind de la această întrebare.
„Nu am văzut nicio dovadă a unei alte civilizații industriale”, comentează Frank. „Dar, atunci când privim trecutul profund în mod corect, apare un nou set de întrebări despre civilizații și planetă: Ce urme geologice lasă civilizațiile?” Este posibil să detectăm o civilizație industrială în registrul geologic odată ce dispare de pe fața planetei sale gazdă? „Aceste întrebări ne fac să ne gândim la viitor și la trecut într-un mod foarte diferit, inclusiv cum orice civilizație la scară planetară ar putea să apară și să cadă.”, citat de EVZ.ro.
Citește continuarea pe EVZ.ro.
Citește și Banala băutură răcoritoare care iese pozitiv la drugtest
0 Comentarii