Web Analytics

Ionică: „Sunt mari şanse să răscumpărăm terenul «Aripi» până în iunie”

de | 30.01.2020 13:32 | Politica si Administratie

# Primăria propune 90 euro/mp, proprietarii cer 200 euro/mp

Retrocedat acum mai bine de opt luni, terenul de la “Aripi” Pitești, unde au crescut zeci de mari fotbaliști ai Argeșului, încă are o situație neclară. Noilor proprietari nu li s-a eliberat nici acum titlul de proprietate de către Comisia Județeană de Fond Funciar, deși Primăria Pitești a trimis Prefecturii Argeș toată documentația terenului din mai 2019 și i-a pus în posesie pe proprietari. După cum ne-a declarat primarul Cornel Ionică, Primăria Pitești vrea să răscumpere terenul de la noii proprietari până în vară.
”Am prevăzut bani în buget pentru achiziționarea terenului, așa cum am stabilit în Consiliul Local. Încă nu s-au finalizat procedurile de emitere a titlului de proprietate. Vom relua discuțiile cu proprietarii după emiterea titlului de proprietate. Oferta inițială pe care noi le-am făcut-o a fost de aproximativ 90 euro/mp. Însă dânșii vor peste 200 euro/mp, spunând că așa ar fi prețul pieței. Noi ne dorim clar să răscumpărăm terenul, dar trebuie să vedem cum negociem din punct de vedere legal această răscumpărare. Eu cred că sunt mari șanse să răscumpărăm terenul de la «Aripi» până în iunie”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică.
Reamintim că pe 14 mai 2019, după mai bine de opt ani de procese, trei moștenitori care au venit cu un titlu de proprietate din 1936 au fost puşi în posesie. De apreciat este faptul că proprietarii permit, deocamdată, ca micii fotbaliști să se antreneze pe terenul lor.
Printre marii fotbaliști ai Argeșului care s-au format la baza sportivă a fostului Club „Aripi” Pitești, în prezent Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești, se numără Costel Gâlcă, Jean Barbu, Jean Vlădoiu, Dani Coman, Gabriel Amărăzeanu sau Vali Năstase.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii