Web Analytics
scris duminică, 25.08.2024

Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle, la Campionatele Mondiale de canotaj

Sportiva română Ionela Cozmiuc, vicecampioană olimpică la începutul lunii în proba de dublu vâsle feminin – categorie uşoară, a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle – categorie uşoară, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la St. Catharines (Canada).

Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle, la Campionatele Mondiale de canotaj

„Ionela a dominat încă de la început cursa din Finala A a probei de schif simplu categorie ușoară (LW1x). Acest titlu mondial vine după argintul olimpic câștigat la Paris 2024, alături de Gianina van Groningen! Felicitări, Ionela, pentru o nouă performanță extraordinară!”, a anunțat Federația Română de Canotaj pe rețelele sociale.

Citește și: A murit Christoph Daum, fostul selecționer al Naționalei României

La ultima sa cursă din carieră, Cozmiuc a fost cronometrată cu timpul de 07 min 29 sec 92/100, fiind urmată de grecoaica Zoi Fitsiou (07:31.65) şi de irlandeza Siobhan McCrohan (07:32.94). Cozmiuc are două titluri europene în această probă, obţinute în 2022 şi 2023, şi unul mondial (2022). Ea îşi încheie cariera cu o medalie olimpică de argint, trei titluri mondiale (două la dublu vâsle, categorie uşoară) şi trei europene.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...