Web Analytics

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: „PNL nu știe decât politica de tip Ciomu…”

de | 2.06.2020 10:29 | Politica si Administratie

Ieri a fost Ziua Copilului. M-aș fi bucurat ca sărbătoarea să fi beneficiat de un motiv în plus de bucurie, și anume ca alocațiile celor mici să fie deja dublate, așa cum a decis Parlamentul la inițiativa PSD. Dar, nici vorbă de așa ceva! Pe lângă faptul că dau semnale cum că nu au #bani să dubleze alocațiile copiilor, guvernanții – probabil încă amețiți de fumul și aburii alcoolului îngurgitat în Palatul Victoria la chermeza lui Ludovic Orban – spun răspicat că nu vor respecta o altă lege, respectiv cea de majorare a pensiilor cu 40% din septembrie.

De fapt, Guvernul PNL nu are un program economic care să permită creșterea alocațiilor pentru copii și majorarea pensiilor, dar continuă să cheltuie bani pentru tunurile date de firmele de partid pe timpul Stării de Urgenţă şi al Stării de Alertă.

PSD susţine aplicarea legii privind dublarea alocaţiilor pentru copii şi va iniţia o moţiune de cenzură dacă liberalii nu vor respecta actul normativ votat de Parlament la iniţiativa social-democraţilor. Actul normativ adoptat de Parlament în urma demersului PSD în decembrie 2019 prevede dublarea alocaţiilor, de la 150 la 300 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani şi de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

De fapt, în buget ar fi fost bani, dar PNL i-a scutit de taxe pe cei cu venituri mari (băncile și companiile din energie) – peste 2 miliarde de lei din taxa pe activele bancare, peste 3 miliarde de lei din taxa de 2% pe cifra de afaceri a corporațiilor din energie, taxa pe jocurile de noroc și menținerea accizei la combustibili.

Dublarea alocaţiilor, ca şi majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, reprezintă motoare pentru relansarea economică. Măsurile susţin puterea de cumpărare a românilor şi, implicit, susţin consumul şi cererea, ceea ce duce automat la creşterea producţiei.

Sau poate PNL nu știe decât politica de tip Ciomu (a tăierilor de venituri, a austerității)?

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ce bine ar fi daca v-ar lasa fara bilute.asa v-ati trezi la realitate.