Web Analytics

Ion Mînzînă: „Nu putem salva ideea de teatru cu autobuze, troleibuze și Fuego”

de | 12.10.2016 10:50 | Actualitate

După ce, săptămâna aceasta, niciunul dintre cei doi candidați rămași în cursa pentru fotoliul de manager al Teatrului Alexandru Davila nu a obținut punctajul necesar pentru a aceede în funcția de conducere (Bogdan Viorel Cioabă a primit nota 5,86, în timp ce contracandidatul său, George Diaconescu, doar 4,05 puncte), voci din interiorul teatrului piteștean și din CJ Argeș ridică și problema condițiilor de concurs, mult prea adaptate la cerințele UE și prea puțin ancorate în realitatea românească.

„Nu mai stă nimeni să  urmeze stoate stupiditățile din lege”

 Regizorul Cristian Ioan a vorbit deschis  despre aceste condiții. „E foarte greu să găsești un director de teatru adevărat. Am fost 23 de ani director la diverse teatre și limbajul de lemn care se practică în ziua de azi, din punct de vedere strict legal, restricționează foarte mult. Foarte multă lume de calitate nu se prezintă la concurs pentru că nu mai stă nimeni să urmeze toate stupiditățile din lege care te întrebă cum e cu proiectele mari, mijlocii, mici. Am preluat lucrurile astea cu cârca de la Uniunea Europeană fără să le cernem puțin, să vedem ce se potrivește la noi și ce nu. Știți cum conducea Tănase teatrul? Cu un carnețel: vedea cine a luat aplauze mai multe, și ăla primea mai mulți bani. Marii manageri de teatru din România aveau un nas pentru lucrul ăsta. N-au dat concurs, au fost invitați să conducă teatrul”,  spune regizorul Cristian Ioan.

Vicepreședintele CJ Argeș Ion Mânzână vorbește și despre o teamă de implicare  a managerilor, în general. 

„Stăm cocoșați în fața Uniunii Eueopene și acordăm, din partea lor, cele mai aspre condiții. Parcă suntem condamnați la locul de muncă. În comparație cu alte state, Polonia, Cehia, Ungaria șamd, noi suntem țara cocoșaților. Condițiile acestea sunt tocmai pentru a ne pune în situația în care deși voință avem, deși dorim să facem, nu putem să le finalizăm. Găsim și manageri cărora le e frică: stau cu banii în conturi și nu fac licitații (…). Nu putem salva ideea de teatru cu autobuze, trolebuze și Fuego”, a declarat vicele Ion Mînzînă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. De unde si pana unde va legati de Fuego, dl. Manzana! Fuego ste un mare patriot si un mare artist … care a adus un strop de bucurie oamenilor, chiar si in condițiile de acum ….v-am sustinut si am crezut in dvs… dar din pacate sunteti la fel ca toti ceilalti …v-ati vazut in scaun si ati inceput sa vorbiti …prostii …