Web Analytics
scris joi, 16.01.2020

Ion Mînzînă: ”Cred că PSD Argeş e pregătit să fie condus de un om onest şi corect, dispus să lupte pentru toţi colegii lui”

# Se poate reforma PSD Argeș și cum poate scăpa el de eticheta corupției?
– Sigur că se poate reforma. Dacă nu aș fi crezut acest lucru, nu aș fi candidat pentru funcția de președinte. Trebuie să recunoaștem cu toții că PSD Argeș este o organizație într-un continuu proces de reformare. O organizație în care, după cum vedeți, toți membrii se pot exprima liber (lucru care nu prea era posibil înainte). Acest lucru ne arată că s-au făcut pași în direcția reformării partidului, pași care trebuie intensificați și cărora trebuie să li se adauge alte măsuri și direcții pe care le vom urma pentru a democratiza și vitaliza cât mai mult organizația. În ceea ce privește eticheta corupției, după cum se poate observa, niciunul dintre membrii echipei cu care am decis să mă prezint în fața colegilor nu a fost implicat niciodată în asemenea discuții. Aș putea spune, fără a intenționa să supăr sau să jignesc pe cineva, că suntem echipa care este cel mai departe de asemenea acuzații.

Ion Mînzînă: ”Cred că PSD Argeş e pregătit să fie condus de un om onest şi corect, dispus să lupte pentru toţi colegii lui”

”Suntem echipa în care sunt foarte bine reprezentate și partea de sud, și cea de nord, dar și zona Piteștiului”

# De ce ați fi potrivit dv. ca președinte al PSD Argeș și nu altcineva?
– Eu consider că sunt persoana cea mai potrivită pentru această funcție deoarece am experiența necesară atât administrativ, cât și politic, sunt un om echilibrat și determinat și nu m-am dat niciodată la o parte din fața provocărilor pe care am fost obligat să le înfrunt.
# Care e motivul pentru care mergeți în echipă cu Cristian Gentea – președinte executiv și Simona Bucura – secretar executiv?
– Era o vreme în care PSD era caracterizat prin forță și echilibru (a existat și un slogan electoral la un moment dat). Eu cred că așa ar putea fi caracterizată echipa noastră. O echipă în care avem și experiența, și echilibrul de care e nevoie în conducerea unui organism viu cum este PSD Argeș. Noi vom reuși să oferim o alternativă în care își vor găsi reprezentare și corespondenți toți membrii și simpatizanții noștri – oamenii cu experiență politică atașați de valorile tradiționale, intelectualii și tinerii. De asemenea, am putea spune că suntem echipa în care sunt foarte bine reprezentate și partea de sud, și cea de nord, dar și zona Piteștiului.

”Suntem hotărâți să mergem spre o democratizare cât mai mare a partidului”

# Unul dintre reproșurile care vi se fac e că sunteți crescut la școala lui Vadim Tudor și că aveți uneori un limbaj agresiv, care nu cadrează cu spiritul PSD. Cum comentați?
– Fiecare are modul său de a fi. Da, am fost membru al unui alt partid. Dar partidului acela nu cred că i se poate reproșa că a trădat interesele naționale sau că nu a ținut cu poporul român. În ceea ce privește stilul meu, eu cred că e de preferat cineva care spune în față ceea ce gândește, rezolvă problema pe loc și merge mai departe, în locul unuia care te ia în brațe și te pupă, iar apoi trebuie să stai să te gândești cum te va lucra sau cui te va trăda. Sunt convins că și colegii mei gândesc la fel.
# I-ați promis lui Șerban Valeca, președintele care tocmai a renunțat la funcție, un loc eligibil pe viitoarea listă parlamentară?
– Așa cum spuneam mai înainte, suntem hotărâți să mergem spre o democratizare cât mai mare a partidului. În acest context, funcțiile promise sau acordate direct de către președinte nu au ce căuta. Aceste decizii vor fi luate în forurile statutare ale partidului.

”Armata PSD nu este o masă amorfă, ci un organism viu…”

# Este pregătit PSD Argeș să fie condus de un fost președinte al PRM?
– Eu cred că PSD Argeș este pregătit să fie condus de un om onest, corect, învățat să-și iubească țara și poporul, dispus să lupte pentru toți colegii lui și care, în plus, are și experiența conducerii unei alte filiale de partid.
# Un mesaj pentru ”armata de teracotă” a primarilor și viceprimarilor PSD, cea care va vota masiv și va înclina vineri balanța la alegeri?
– Armata PSD nu este una formată din soldați de teracotă. Nu este o masă amorfă. Este un organism viu, format din oameni vii, care au personalitățile, visele și idealurile lor și care, poate, au fost oarecum dezorientați în ultima perioadă. Dar este momentul să ne revenim, să ne organizăm mai bine și să ajungem împreună acolo unde merităm să fim. Acest lucru este posibil și sunt convins că îl vom realiza pentru noi și pentru oamenii care au încredere în noi.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. – … Cat timp un partid este condus de caduci/terminati fizic si psihic … crucea pe bot sa-si puna/mai tarziu … d rac’o sti !!!