Web Analytics

Ion Jinga, Reprezentantul Permanent al României la ONU: Dezinformarea din timpul pandemiei constituie o amenințare la adresa securității internaționale

de | 16.10.2020 09:26 | Actualitate

         Argeșeanul nostru, ambasadorul Ion I. Jinga, Reprezentantul Permanent al României la ONU, a susținut miercuri, 14 octombrie, o intervenție în cadrul dialogului interactiv virtual al statelor membre ONU cu Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, care a participat la lucrările Comisiei a III-a (Comisia pentru Afaceri Sociale, Umanitare și Culturale) a Adunării Generale a ONU, scrie Calea Europeană.

„Ambasadorul a exprimat sprijinul României pentru mandatul, activitatea și independența Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, subliniind importanța respectării principiilor egalității și ne-discriminării – mai actuale astăzi ca oricând, în contextul pandemiei de Covid-19 care a accentuat vulnerabilitățile deja existente”, se arată în comunicatul transmis Calea Europeana.

Arătând că protejarea drepturilor omului și a principiilor democratice implică și combaterea dezinformării, diplomatul român a pledat în favoarea unei abordări multilaterale, esențială pentru asigurarea respectării libertăților fundamentale: „Pandemia de Covid-19 a demonstrat că dezinformarea și acțiunile ostile desfășurate în spațiul informațional constituie amenințări atât la adresa securității internaționale, cât și a fiecăruia dintre noi. Această criză demonstrează nevoia imperativă de a beneficia de un acces neîngrădit la informații credibile, corecte și bazate pe date științifice. A confirmat, totodată, rolul esențial al unei mass media libere, independente, responsabile și pluraliste”.

Ambasadorul Ion I. Jinga a menționat, în acest context, prioritățile României pentru candidatura țării noastre la Consiliul Drepturilor Omului, în mandatul 2023-2025: protejarea drepturilor omului, promovarea democrației și statului de drept, respectarea libertății de expresie și lupta împotriva discriminării.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole