Web Analytics

Ion Iordache, vicelider Sindicatul Autoturisme Dacia: „Sunt persoane infectate cu Covid la Dacia. Personal, sunt îngrijorat de evoluţia lucrurilor…”

de | 16.07.2020 13:29 | Economie

# Există probleme la Renault, în Franța, și s-a cerut ajutor de stat în această privință. Vă întreb cum se va resimți această situație și la uzina de la Mioveni?
– Deși nu aș dori astăzi să dau niciun interviu, pentru că nu sunt într-o stare foarte bună, vă spun că ajutoarele din Franța, pe care guvernul francez, ca acționar la firma Renault, le-a acordat nu au nicio influență asupra activității de la Dacia. Noi ne descurcăm singuri.
# Cum se resimte la Mioveni această scădere drastică a vânzărilor de autoturisme?
– Au scăzut aceste vânzări, e adevărat, însă încercăm să ne revenim. Deocamdată, situația ne-a influențat în sensul în care nu lucrăm la capacitate maximă.
# Ce înseamnă capacitate maximă?
– Producem 1.318 mașini pe zi, iar capacitatea maximă este de 1.400 de mașini pe zi. Ne-am propus ca, în luna septembrie, să lucrăm la capacitate normală.
# D-le Iordache, sunt probleme cu coronavirusul la Uzina Dacia?
– Ca în orice aglomerare de oameni, ca în orice fabrică, avem și noi probleme pe care, deocamdată, s-ar zice că le gestionăm.
# Deci, nu ar fi o explozie de infectări cu Covid-19 la Dacia, așa cum se vorbește în ultimul timp?
– Nu confirm, nici nu infirm.
# Pentru că sunt sigur că ați intrat în contact cu angajații de la Dacia, vă întreb cum văd ei acest Covid-19? Este o conspirație? Sunt speriați de acest virus?
– Nu o văd ca pe nicio conspirație, oamenii de la Dacia sunt disciplinați, respectă regulile pe care administrația le-a impus și mă refer la regulile de igienă, reguli care au în vedere sănătatea și protejarea salariaților. În interiorul întreprinderii se respectă aceste reguli anti-Covid. Cu toate astea, oamenii au contacte în afară… E dificil de discutat pe tema aceasta.

„Dincolo de toată povestea asta cu Covidul, va trebui să lucrăm…”

# Puteți să-mi spuneți un număr aproximativ de infectări cu Covid la Uzina Dacia?
– Nu.
# Dar există persoane infectate cu Covid-19 la Dacia?
– Răspunsul este da. Eu personal sunt foarte îngrijorat de evoluția lucrurilor, dar, dincolo de toată povestea asta cu Covidul, va trebui să lucrăm.
# Sunteți îngrijorat de situația de la Dacia sau vorbiți la modul general?
– Sunt îngrijorat ce se întâmplă în jurul nostru, în România, sunt îngrijorat de faptul că parlamentarii români nu sunt capabili să găsească o soluție împreună și să nu aibă rupturi de păreri tot timpul… Dar nu sunt în formă astăzi să vorbesc, pentru că altfel poate că v-aș fi spus mai multe…

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii