Web Analytics
scris joi, 10.10.2024

Ion Iliescu, Octavian-Mihail Sachelarie şi demisia

Printre miile de lansări organizate de fostul manager al Bibliotecii Județene Argeș, sociologul Octavian-Mihail Sachelarie, s-a numărat și una a lui Ion Iliescu, în 2004. Și anume: „Marele șoc din finalul unui secol scurt: Ion Iliescu în dialog cu Vladimir Tismăneanu”.

Ion Iliescu, Octavian-Mihail Sachelarie şi demisia

Sala a fost arhiplină, circa 300 de participanți. Tismăneanu nu a fost prezent, dar a venit S.P.P.-ul, ce a verificat și ghivecele de flori. La final, Iliescu a acordat autografe. „Unii au luat și câte trei exemplare, iar a doua zi au fost cu ele la anticariatul lui Cătălin Tudor”, își amintește dl. Sachelarie.

Totuși, cartea nu a ajuns la toți cei interesați. „Primesc, seara, un telefon de la președintele Consiliului Județean, dl. Nicolescu. – Directore, îmi spune, câte cărți ai luat? – 200, șefu’. – Mi le dai mie, că nu au apucat nu știu câți! – Nu pot, șefu’, le-am luat pe factură, să le dau la toate bibliotecile! – Și tu mă trădezi, plusează dl. Nicolescu. – Nu, dar, știți, factura… – Bine, mâine să vii la mine cu demisia! Firește, nu m-am dus, i-a trecut a doua zi, dl. Nicolescu rezolvând problema cu editura”, își mai amintește dl. Sachelarie.

Citește și Dincolo de timp. Arta ca identitate

Citește și La „Experimentul Piteşti”, prof. Ilie Popa a izbucnit în lacrimi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...