Web Analytics

Ion Georgescu: “Mulți români mor acum în spitale pentru că nu au beneficiat de tratament“

de | 19.10.2021 10:06 | Actualitate

Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni:

Ordinul 2.103 emis de Ministerul Sănătății pe 12 octombrie 2021 conține o serie de #medicamente pentru tratamentul #COVID și pentru prevenirea spitalizării și a deceselor. Dacă acest protocol este bun acum, înseamnă că era la fel bun și în lunile iulie-august – când ar fi trebuit să se achiziționeze medicamentele indicate.

Mulți #români mor acum în spitale pentru că nu au beneficiat de un astfel de tratament. Cei care au întârziat să aprobe un astfel de protocol înainte de venirea valului 4 sunt direct responsabili de decesele Covid și de încărcarea sistemului spitalicesc!

Ordinul emis de Ministerul Sănătății conține o serie de medicamente precum remedesivir, favipiravir, dexametadonă, anticorpi monoclonali, tocilizumab, plasma de convalescent care anterior fie au fost contestate, fie au fost pur și simplu ignorate de autoritățile responsabile cu gestionarea pandemiei.
Ignorarea lor a condus la lipsa achizițiilor acestor produse care astăzi ar fi putut avea un rol esențial pentru reducerea spitalizării și a deceselor.

O astfel de variantă terapeutică ar fi trebuit aprobată ca o cale alternativă și complementară față de vaccinare, mai ales în condițiile în care rata de vaccinare era foarte scăzută în România.

Este pentru prima oară când un astfel de protocol se publică în Monitorul Oficial, ceea ce naște implicații juridice semnificative. Cei care au suferit forme grave sau familiile celor decedați că nu au beneficiat de acest tratament medicamentos pot solicita daune din partea celor care ar fi trebuit să le asigure tratamentul!

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii