Ultimele știri

Categorii

IOHANNIS: „Prin carantinarea localităţilor putem să ţinem sub control epidemia de COVID-19”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, prin carantinarea localităţilor, epidemia de COVID-19 poate fi ţinută sub control, apreciind că este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, conform Agerpres.

     Citește și   Soţ şi soţie, capii reţelei de proxenetism, capturaţi săptămâna trecută la Piteşti

„Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei, în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant. Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta”, a spus Iohannis, duminică, după ce a vizitat Institutul Clinic Fundeni.

CITEȘTE ȘI Covid-19. În România, ca rată de incidență a infectărilor, nu mai există zona verde. Argeșul continuă să crească în zona roșie

Precizările au venit după ce Iohannis a fost întrebat dacă se ia în calcul o carantinare a Capitalei în următoarele săptămâni.

Președintele statului a vorbit şi despre definiţia de caz.

„Definiţia cazului sau cazului suspect este actualizată destul de des de INSP şi cred că avem acolo cei mai buni specialişti şi sunt convins că, aşa cum descriu ei cazurile, este corect”, a afirmat Iohannis.

Articolul a fost preluat din ziarul BURSA

Citește și:  S-a dublat capacitatea de carantinare din Argeș
Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required


Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Politica de confidentialitate.

Next Post