Web Analytics
scris miercuri, 07.01.2015

Ioc responsabilitate la Prefectura Argeş

Cerem mere, primim pere! Tot mai multe instituţii publice s-au obişnuit să răspundă la mişto solicitărilor formulate conf Legea 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public, printr-un limbaj de lemn, evitând astfel un răspuns clar la întrebare. Prin limbaj de lemn se înțelege vorbăria inventată pe vremea comuniștilor, a vorbi fără a spune nimic. Este și cazul prefecturii Argeș care a răspuns citând mai multe articole din lege la o întrebare punctuală. Mai exact, noi am cerut la Prefectură „să comunicați redactorului nostru punctul de vedere al Direcției Juridice vizavi de hotărârea de Consiliu Local Piteşti nr 65 din 27.02.2014 privitor la schimbul de terenuri dintre un consilier local al municipiului Pitești și Primăria Pitești”. Și am adăugat următoarea întrebare: „poate un consilier local să facă un schimb de terenuri cu Primăria, în condițiile în care are calitatea de consilier local?”.
Răspunsul prefecturii este aberant și total inexact, fiind luate cu „copy-paste” două subpuncte ale art. 46 din legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală.  Niciun punct de vedere din partea Direcției Juridice dacă un consilier local poate să facă afaceri cu primăria unde este el consilier local. „Nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”, precum și faptul că „hotărârile adoptate de consiliu local cu încălcarea dispozițiilor alineatului x sunt nule de drept”. Alooo, Prefectura judeţului Argeş, atenţie la neatenţie, nu v-a întrebat nimeni dacă are dreptul să voteze consilierul când e în discuţie propriul interes. Făcându-se că nu înţelege, că nu credem că e cu capul, Prefectura se învârte în jurul cozii, evitând astfel asumarea răspunderii unui răspuns clar, cum îi obligă legea şi propria competenţă. Așadar, responsabilitate ioc la Prefectura Argeș.
A.V.

P.S. Stimată Prefectură a judeţului Argeş, revenim cu întrebarea: „are voie un consilier local să facă afaceri cu primăria şi consiliul local unde este ales în calitate de consilier local?” Sau: “Dacă ar fi vorba de primar, ar fi vreo diferenţă d.p.d.v. al interpretării legii?”

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...