Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Investițiile prind contur în comuna Bârla. Asfaltări și o nouă sală de sport

În februarie au fost reluate lucrările la Sala de Sport din satul Mozăceni Vale, comuna Bârla. S-a început cu sistematizarea curții interioare, iar stadiul realizării obiectivului este de aproximativ 70%.

Investițiile prind contur în comuna Bârla. Asfaltări și o nouă sală de sport

Au început și lucrările de asfaltare a două drumuri comunale: strada Principală din satul Afrimești-parțial și strada Lereni din satul Urlueni. „Proiectul prevede realizarea infrastructurii de bază și turnarea unui covor asfaltic cu lățimea de 4,5 m pe cele două străzi, având lungimile de 1,1 km-Str. Lereni și 0,4 km-Str.Principală. Valoarea contractului este de 1,83 milioane lei, bani ce provin de la bugetul local și Fondul de Rezervă al Guvernului. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 4 luni”, a transmis primarul Gheorghe Voicu.

Citește și Pas important pentru Drumul Expres Piteşti – Mioveni!

O altă investiție importantă pentru comună este extinderea rețelei de apă și canalizare, proiect depus în cadrul unui apel PNRR, cu o valoare alocată de 16,179,481.22 lei, sumă nerambursabilă, din fonduri europene.

Proiectul prevede extinderea rețelelor de apă și canal (12,18 km de canal și 4,31 km de apă) din zona de aglomerare Bârla-Podișoru-Mozăceni. „Pentru implementare trebuie să mai parcurgem următoarele etape: semnarea contractului de finanțare, organizarea licitației pentru desemnarea proiectantului și executantului, execuția propriu-zisă”, a mai spus edilul.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *