Web Analytics
scris joi, 01.08.2024

Investiţii în plină desfăşurare în localitatea Bârla

În comuna Bârla sunt în derulare în această perioadă mai multe proiecte în diverse domenii de interes. Cu ajutorul fondurilor accesate prin PNRR, autoritățile locale execută lucrări de eficientizare energetică la sediul primăriei, instalează un al doilea sistem de supraveghere video în comună și elaborează PUG-ul localității.

Investiţii în plină desfăşurare în localitatea Bârla

Și în infrastructura de utilități, banii europeni vor aduce un plus de confort pentru cetățenii comunei, în sensul că rețeaua de canalizare va fi extinsă pe o lungime de 12 km, iar cea de alimentare cu apă pe o lungime de 4,3 km, pe Mozăceni – Podișoru – Bârla. Lucrările fac parte dintr-un proiect finanțat prin Componenta C1 Managementul apei a PNRR.
”Licitația pentru proiectare și execuție a fost finalizată. Termenele pentru lucrări sunt de două luni pentru proiectare, respectiv 12 luni pentru execuție”, a spus primarul Gheorghe Voicu. De asemenea, de menționat este faptul că a fost semnat contractul pentru furnizarea echipamentelor digitale și a mobilierului la Școala Gimnazială Bârla, în baza proiectului finanțat prin Componenta C 15 Educație a PNRR.

Dotările vor ajunge în școli până la reluarea cursurilor elevilor. Vești optimiste sunt și în ceea ce privește proiectul pentru rețeaua de gaze. Suma pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost aprobată prin hotărâre de Consiliu Local și a fost făcută achiziția lucrărilor de documentare. Localitatea este asociată cu comunele Hârsești și Tufeni (Olt) în vederea implementării unui proiect prin Programul ”Anghel Saligny” pentru extinderea rețelei de gaze pe o lungime de 30 km. În satul Mozăceni vechile conducte de gaze au fost recent înlocuite de operatorul regional. În perioada următoare, administrația publică locală intenționează să amenajeze un loc de joacă în cadrul parcului din satul Bârla și să facă recepția sălii de sport din satul Mozăceni Vale.

Citește și Ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu Excelența Sa Takashi Katae, ambasadorul Japoniei în România

Citește și Preşedintele Mînzînă l-a prezentat pe noul manager al Spitalului Judeţean

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...