Web Analytics
scris miercuri, 25.09.2024

Investiție la Pitești de un milion de euro. Ce se întâmplă în cartierul Războieni

Miercuri, 25 septembrie, Primăria Pitești și Asocierea SC Zeus SA au semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor privind reabilitarea unui canal deschis din cartierul Războieni, pe strada Dimitrie Butculescu, tronson delimitat de străzile Valea cu Tei și Aurel Vlaicu.

Investiție la Pitești de un milion de euro. Ce se întâmplă în cartierul Războieni

Citește și: Toate deciziile de recalculare a pensiilor vor fi verificate

Este vorba despre o investiție de 4,8 milioane lei (inclusiv TVA). Termenul de execuție: 11 luni (3 luni pentru proiectare și 8 luni pentru lucrări). Iar termenul de garanție este de cinci ani. 

Este una dintre investițiile mari, așteptate în zona Turcești de toți locuitorii și de cei care își desfășoară activitatea acolo, o investiție din bugetul local de aproape un milion de euro!” – a transmis primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Pitești, proiectul de reabilitare vizează canalul deschis situat pe strada Dimitrie Butculescu din cartierul Războieni (zona Turcești), pe un tronson de 315,9 metri liniari. Obiectivul principal: asigurarea stabilității canalului și a construcțiilor adiacente, precum și creșterea siguranței traficului rutier și a locuitorilor din zonă.

De asemenea, podețul de acces către proprietăți, amplasat în prima jumătate a lungimii canalului, va fi înlocuit cu un podeț nou din beton armat, cu lungimea de 6,90 metri și lățimea de 8,10 metri. Zona podețului va fi echipată cu parapete metalice pentru sporirea siguranței – mai arată sursa citată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...