Web Analytics

Investiţie de un milion de euro în Piteşti. Se deschide Centrul de dializă renală ”Nephrocenter Dr. Irimia”

de | 9.07.2020 13:22 | Economie

# Pentru această investiție, familia Irimia a încheiat un parteneriat cu compania germană Fresenius Medical Care, liderul mondial în domeniul dializei

Săptămâna aceasta se deschide un nou centru de dializă renală în Pitești. Acționarii ”Centrului medical Dr. Irimia” investesc din nou în sănătatea argeșenilor. De această dată pentru pacienții a căror viață depinde de dializa renală.

Noul centru va avea 18 posturi de tratament

”Constatând că infrastructura medicală actuală în ceea ce privește bolnavii cu insuficiență renală este complet subdimensionată, am înființat un centru de dializă ultramodern, cu 18 posturi de tratament și instalații conexe.
Investiția de peste un milion de euro este făcută în parteneriat cu compania germană Fresenius Medical Care, liderul mondial în domeniul dializei. Deși pare un moment prost ales pentru o inaugurare, vreau să vă informez că această situație de urgență cu care se confruntă planeta ne-a făcut să grăbim punerea în funcțiune a centrului de dializă.
Instituțiile statului, și aici mă refer la Ministerul Sănătății, DSP Argeș și Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, au susținut exemplar toate aceste demersuri, de la faza de proiect, documentațiile specifice de înființare, acreditări, până la contractele de asigurare a serviciilor medicale”, ne-a spus dr. Tiberiu Irimia, managerul noului centru.

Dr. Tiberiu Irimia: „Avem aparatură de ultimă generație, cu circuite moderne”

”Dializa este o procedură ce substituie o bună parte din funcţiile rinichiului. Pacientul care suferă de insuficiență renală are nevoie de tratamente într-un regim foarte strict, cu un program foarte bine stabilit. Noi am creat un centru dotat cu aparatură de ultimă generație, cu circuite ultramoderne, unde fiecare pat este ergonomic, cu reglaj automat, are televizor dedicat cu sistem audio prin căști și internet wifi pentru un confort sporit al pacientului pe toată durata tratamentului.
Salonele sunt dotate cu instalație de oxigen, aer comprimat, vacuum, sistem climatizare, sistem dezinfecție aer. Un salon este dotat chiar cu climatizare filtrată Hepa cu aer steril, pentru a proteja pacienții cu riscuri asociate”, a declarat managerul centrului.
De asemenea, dr. Irimia ne-a mai asigurat că pentru un acces ușor al pacienților, pe lângă ascensorul clasic pentru persoane, s-a instalat și un al doilea ascensor de mari dimensiuni, pentru accesul pacienților transportați pe targă medicală, ambele fiind produse de firma Schindler – Elveția.
Informații suplimentare, la tel. 0348/445566 sau la sediul din Piteşti, strada Negru Vodă nr. 3-5.
Marian Staicu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii