Web Analytics
scris joi, 14.04.2022

Învăţământul preuniversitar, prioritare pentru autorităţile locale de la Bogaţi

Săptămâna trecută s-a aprobat proiectul elaborat de Primăria Bogați, pe fonduri europene, denumit ”Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, comuna Bogați, județul Argeș” în valoare de aproape 6 miliarde lei vechi.

Învăţământul preuniversitar, prioritare pentru autorităţile locale de la Bogaţi

”Acest rezultat îmbucurător pentru mine, care de-a lungul timpului mi-am îndreptat atenția spre condițiile de învățământ ale elevilor și cadrelor didactice din comuna noastră, vine după implicarea permanentă pe parcursul desfășurării tuturor etapelor de evaluare și verificare a proiectului care include: tablete, laptop-uri, table interactive, camere web videoconferință, routere wireless și sisteme all in one”, a spus Ion Gîrleanu, primarul comunei Bogați.

Beneficiarii proiectului sunt, în primul rând, elevii Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare” Bogați, care vor avea condiții de învățământ la standarde europene, părinții ai căror copii își vor desfășura activitățile școlare la standarde ridicate dobândind abilități în zona competențelor digitale, cu acces la platforme online, dar și cadrele didactice, cărora li se va asigura o infrastructură tehnologică avansată pentru a desfășura activitățile didactice. De asemenea, un interes deosebit îl au autoritățile locale și față de activitățile extrașcolare ale copiilor.

Citește și Primăria Bogați a achiziționat 90 de tablete pentru elevii cu situație financiară precară

”Am vizitat Secția Externă Meșteșug, Cusut, Țesut Bogați a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, care își desfășoară activitatea în Școala Gimnazială din satul Suseni începând cu luna octombrie 2021. Am rămas profund impresionat de dorința și plăcerea cu care lucrau cei 20 de copii din comuna noastră, învățând să păstreze tradițiile populare ale strămoșilor noștri, coordonați de d-na profesoară Flori Buia și sub supravegherea d-nei profesoare Magdalena Udroiu. Aceste activități extrașcolare ale copiilor, împreună cu implicarea extraordinară a d-nei profesoare constituie un mijloc complex de educație deoarece îi familiarizează pe copii cu elemente de folclor, contribuind astfel la dezvoltarea dragostei pentru tradițiile populare, a dragostei pentru frumos, pentru armonie, le cultivă răbdarea, stăpânirea de sine și spiritul de echipă. Datinile și obiceiurile populare ne reprezintă, fapt care determină dorința de a cunoaște frumusețea obiceiurilor, a folclorului autentic, a portului popular și a graiului local. În calitate de primar, de patriot, dar mai ales de iubitor al folclorului, al tradițiilor populare, îi asigur de tot sprijinul și implicarea de care vor avea nevoie atât pe copii, cât și pe doamna profesoară Flori Buia, care m-a emoționat cu devotamentul dânsei față de elevi”, a mai spus primarul Gîrleanu.

Citește și Primăria Bogaţi a achiziţionat utilaje pentru reabilitarea tuturor străzilor


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită