Web Analytics

Interviu cu noua revelaţie a tenisului românesc, argeşeanca Ilona Ghioroaie

de | 25.10.2018 14:01 | Sport

# În ce conjunctură ai început tenisul de câmp?
– Familia mea a vrut ca eu să am un stil de viață sănătos. Deși nu era vorba de performanță inițial, am continuat antrenamentele de plăcere, mă descurcam bine și apoi toate eforturile mele s-au canalizat în direcția tenisului.
# Care au fost persoanele care te-au susținut din punct de vedere financiar?
– Părinții au fost întotdeauna susținătorii mei financiari, dar, odată cu performanțele mele, Consiliul Județean Argeș, Clubul Sportiv Universitar și câteva persoane binevoitoare au contribuit cu o mică parte.

„Cred că fără plăcerea de a juca rezultatele se lăsau așteptate”

# Pe scurt, cum a fost drumul către performanță?
– Deși lucrurile nu au fost neapărat stabilite de la început către performanță, trecerea a fost una firească pentru mine. Am luat fiecare antrenament în serios și mi-am dedicat tot timpul pentru a mă pregăti, atât din punct de vedere tactic, câtși fizic sau mental. Cred că fără plăcerea de a juca rezultatele se lăsau așteptate, însă, odată ce ești pregătit să dai totul pe teren, apar și victoriile. Drumul spre performanță este unul destul de dificil, având în vedere faptul că mereu se cer și se fac sacrificii. De exemplu, înaintea turneelor din Tunisia am făcut doar două antrenamente pe hard, pentru că nu aveam unde în Pitești. Este nevoie de muncă, de răbdare și de perseverență, însă mai presus de toate este sănătatea.
# Care este cea mai importantă realizare sportivă pentru tine?
– Toate sunt importante în felul lor pentru mine, însă cred că cea mai importantă este cea din Istanbul, de la turneul de 60.000 de dolari, unde am reușit să trec de calificări, victorie la o jucătore din top 200, și optimile de finală.
# Ce poți spune despre accidentarea recentă?
– Ultima accidentare m-a ținut departe de teren aproape 4 luni, o perioadă foarte dificilă pentru mine. A apărut într-un moment în care jocul meu se îmbunătățea cu fiecare meci și aveam rezultate bune. Mă bucur că am reușit să trec peste aceste probleme și sper să nu mai am parte de astfel de momente!

„Mi-am arătat mie că, dacă vrei ceva cu adevărat, poți realiza”

# Spune câteva lucruri despre ultimele performanțe.
– Aș enumera: două titluri de campioană națională, două medalii de bronz și două titluri ITF într-un timp foarte scurt, cu o perioadă de pregătire foarte scurtă… Tot ce pot spune este că mi-am arătat mie că, dacă vrei ceva cu adevărat, poți realiza. Mi-am dorit extrem de mult să revin pe terenul de tenis și poate și asta m-a ajutat mult.
# Ce le transmiți copiilor care practică acest sport?
– Toți copiii care practică acest sport să îl facă de plăcere, când intră pe teren să simtă doar plăcerea de a juca și de a fi acolo…
# Ce planuri ai?
– Îmi doresc să am un joc solid și rezultate frumoase la fiecare turneu la care particip, pentru a fi cât mai sus în clasament, dar esențialul este să fiu sănătoasă.
# Crezi că poți face pasul serios spre turnee mai importante decât cele de 15.000 de dolari?
– Am jucat anul acesta la turneul de 60.000 de dolari din Istanbul, unde m-am oprit în turul doi, fiind printre cele mai bune rezultate din 2018. Îmi doresc să joc și să câștig turnee mai importante, însă toate la timpul lor. Eu continuu să mă pregătesc pentru performanțe mari.

„Trofeele din Tunisia, două la simplu și unul la dublu, mi-au dat încredere”

# Cui ar trebui să mulțumești pentru toate realizările?
– Sprijinul meu dintotdeauna va rămâne familia; ei sunt cei care mă susțin de fiecare dată, atât financiar, cât și moral. Bineînțeles, alături de ei au fost antrenorii, preparatorii, managerul, cât și toți cei care au crezut în mine și m-au încurajat cu fiecare ocazie.
# Câteva aspecte despre ultima competiție…
– Trofeele din Tunisia, și anume două la simplu și unul la dublu, mi-au dat încredere în primul rând, pentru că sunt primele turnee de 15.000 de dolari jucate după accidentare. Nu am avut un parcurs ușor, adversarele mi-au pus probleme în fiecare meci, am depus mult efort după așa multă pauză, dar mă bucur că am reușit să revin și să îmi îmbogățesc palmaresul.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii