Web Analytics

Interviu cu Robert Glinţă în vremuri de pandemie: ”Tot ce îmi ocupă timpul e pregătirea, la domiciliu sau în apropierea lui”

de | 9.04.2020 13:22 | Sport

# Am văzut că te pregătești în continuare. Care este specificul acestor antrenamente?
– Mă pregătesc în continuare, da. Lucrez în fiecare zi pe un simulator ergonomic care îmi simulează mișcările brațelor în apă, iar al doilea antrenament din zi este alcătuit din pregătire fizică generală pe uscat, cu pregătire aerobă, hipertrofie musculară și intervale de mare intensitate.
# Cum vezi amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din acest an?
– Amânarea Jocurilor Olimpice ne întristează pe toți sportivii care așteptam cu sufletul la gură această competiție. Însă știm că a fost o decizie înțeleaptă, având în vedere amploarea pe care a luat-o această pandemie, afectându-ne programul tuturor.
# Te afectează în vreun fel?
– Sigur că mă afectează și pe mine, așa cum îi afectează pe toți ceilalți sportivi. Va trebui regândit și reconceput întreg planul de pregătire pentru Jocurile Olimpice amânate cu un an de zile. Însă încerc să privesc partea plină a paharului și să profit de acest an în plus de pregătire pentru a-mi consolida calitățile și a reuși un rezultat cât mai bun.

„Încerc să îmi mențin condiția fizică la un nivel cât mai bun”

# Ce competiții ai ratat din cauza Covid-19?
– Eu nu am ratat nicio competiție. Însă toate competițiile din această perioadă au fost anulate sau amânate, în frunte cu Jocurile Olimpice. Printre aceste competiții se numără și Campionatele Europene, Campionatele Naționale și Internaționale ale României.
# Cum decurge o zi obișnuită din viața ta în această perioadă afectată de coronavirus?
– Fiind izolat în casă, tot ceea ce îmi ocupă timpul este pregătirea, pe care mi-o desfășor la domiciliu sau în apropierea acestuia. Restul timpului mi-l ocup cu jocuri video.
# Ce planuri ai pentru perioada următoare?
– Vă dați seama că nu multă lume știe prea multe lucruri concrete legate de viitor. În primul rând, nici nu se știe cât timp va dura această stare de urgență. Așa că tot ce am în vedere în următoarea perioadă este să îmi mențin condiția fizică la un nivel cât mai bun, pentru a încerca să reduc la minimum regresul atunci când mă voi întoarce în bazinul de înot.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii