Web Analytics

Inspectoratul Şcolar a umflat prin omisiune procentul de promovabilitate la Bac

de | 13.07.2017 12:03 | Politica si Administratie

19 tudosoiu# Mai uşor cu pianul pe scări, domnule Tudosoiu! # Statistica ISJ n-a luat în calcul elevii de clasa a XII-a care nu s-au mai înscris la Bac și nici pe cei care s-au înscris dar nu s-au mai prezentat
Imediat după afişarea rezultatelor la examenul naţional de Bacalaureat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a anunţat un procent triumfalist de promovare. Numai că cifrele avansate de ISJ Argeş nu sunt cele reale, nefiind luaţi în calcul cei peste 200 de elevi care s-au înscris la Bac, dar nu s-au mai prezentat la probele de examen.

Dacă introducem în schemă şi elevii care nu s-au prezentat la examen, procentul real de promovare este în jur de 72,8%. Ceea ce şochează însă cel mai mult este faptul că, în unele licee din judeţ, doar unul, doi sau trei absolvenţi au obţinut diploma de Bacalaureat.

1.031 de elevi au picat, iar 208 nu s-au prezentat

Potrivit statisticilor avansate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, înainte de soluţionarea contestaţiilor, 3.328 de absolvenţi de clasa a XII-a au promovat examenul, iar 1.031 de elevi au picat. 488 de elevi au obţinut medii între 6 şi 6.99, 735 de elevi – medii între 7-7.99, 1009 elevi – medii între 8-8.99, 1091 elevi – medii între 9-9.99, iar 5 elevi au reuşit să promoveze examenul cu nota maximă. La Bacalaureat s-au înscris 4.571 de elevi din judeţul Argeş, însă la probele examenului s-au prezentat doar 4.363 de elevi. 208 elevi au absentat, iar 4 elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Potrivit statisticilor ISJ Argeş, procentul de promovare la Bacalaureat în judeţul nostru a fost 76,28%. Numai că aceste statistici nu includ şi cei 208 elevi care nu s-au prezentat la Bacalaureat. Incluzându-i şi pe aceştia, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului este de 72,8%.

La Liceele Auto Câmpulung şi Tehnologic Topoloveni, un singur elev a luat Bacalaureatul

La Liceul Tehnologic Topoloveni, procentul de promovabilitate la Bacalaureat este de 3,33%. Un singur elev din cei 30 de elevi înscrişi a reuşit să ia examenul. Şi la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung situaţia a fost aceeaşi: un singur elev a promovat examenul, din cei 13 absolvenţi de clasa a XII-a înscrişi, de unde rezultă un procent de promovabilitate de 7,69%.

Doi elevi promovaţi la Bac la Colegiul Ecologic şi FEG

La Colegiul Ecologic „Prof. dr. Alexandru Ionescu” doar 2 elevi au reuşit să promoveze, deşi la examen s-au înscris 9. Şi la unitatea şcolară particulară FEG Piteşti din 4 absolvenţi de clasa a XII-a, doar 2 au luat Bacalaureatul. La Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” din Ştefăneşti, din 20 de elevi înscrişi, doar 3 au reuşit să ia notă de trecere. Cea mai mare medie la această unitate şcolară a fost 6.28. La Liceul Tehnologic Costeşti, doar şapte elevi au luat examenul, din cei 29 înscrişi. La Liceul Tehnologic Mărăcineni, doar un sfert din elevii înscrişi, respectiv 4 din 16, au luat Bacalaureatul. La Curtea de Argeş, la Liceul Tehnologic Forestier doar 29 din cei 112 elevi care s-au înscris au promovat examenul, în timp ce la Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeş doar 8 elevi din cei 15 înscrişi au luat Bacalaureatul, iar la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” din 76 de elevi înscrişi doar 40 au luat examenul. La Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni din cei 115 elevi care s-au înscris la examen, au promovat 57.

Promovabilitate mică şi la liceele tehnologice din Piteşti

La Liceul Tehnologic „Dacia” Piteşti, din 115 elevi înscrişi la Bacalaureat, doar 33 au luat examenul. La Liceul „Astra” Piteşti, au promovat doar 11 elevi din cei 50 înscrişi. La Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”, din 161 de candidaţi la examen, 75 au picat. La Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, doar 17 elevi din 76 au luat examenul, iar la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”, din 131 de elevi înscrişi, doar 48 au reuşit să promoveze. La Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” au luat Bac-ul puţin peste jumătate din absolvenţii înscrişi la Bacalaureat, adică 124 din 229 de elevi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii