Web Analytics
scris joi, 18.12.2014

Inspecţia Judiciară a luat din nou la verificări Judecătoria Câmpulung

Preşedintele Judecătoriei Câmpulung, Ana Denis Oprea, a avut câştig de cauză în acţiunea disciplinară iniţiată de Inspecţia Judiciară, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii considerând că magistratul nu se face vinovat de săvârşirea de abateri. Hotărârea a fost dată pe 9 decembrie, dar nu cu majoritate, în condiţiile în care a existat şi o opinie separată în sensul admiterii acţiunii. Cei de la Inspecţia Judiciară pot face recurs în acest caz.
Dincolo de situaţia preşedintelui, instanţa din Muscel a fost din nou în atenţia CSM, la peste o jumătate de an de la controlul efectuat în urma sesizării unor judecători. Verificarea de săptămâna trecută a avut ca temei Raportul final, întocmit în iulie 2014, de către Inspecţia Judiciară, act care evidenţia mai multe probleme la Judecătoria Câmpulung, incluzând aici şi modul de comportament al preşedintelui faţă de colegi şi restul personalului. Trebuia ca deficienţele să fie remediate în timp de şase luni, iar una dintre probleme era aceea a conformării legale în utilizarea aplicaţiei informatice ECRIS, cea prin intermediul căreia se realizează, printre altele, repartizarea dosarelor. Inspecţia Judiciară a constatat, cu ocazia efectuării controlului, că „în anul 2013 s-au acordat permisiuni din grupul «control total», în sistemul ECRIS, mai multor persoane din cadrul personalului auxiliar care, conform atribuţiilor, nu trebuiau să deţină o astfel de permisiune. Cel mai elocvent exemplu este cel al acordării unor drepturi de utilizator în aplicaţia informatică ECRIS şoferului Judecătoriei Câmpulung – domnul Dan Dumitru Balea – care a accesat în mod repetat sistemul ECRIS. Din raportul întocmit de Compartimentul Informatică al Tribunalului Argeş la solicitarea echipei de inspectori, rezultă că domnul Balea a efectuat în anul 2013, în sistemul ECRIS, un număr total de 1.333 operaţiuni de adăugare, modificare şi ştergere”.
Deocamdată nu a fost întocmit raportul de control în cazul recentei inspecţii efectuată la Câmpulung.
Cătălin Ion Butoiu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...