Web Analytics

Ce însemnă condamnarea lui Inquieto pentru cei care i-au dat italianului avansuri pentru locuințe

de | 29.05.2019 13:59 | Actualitate

Săptămâna aceasta, autoritățile judiciare din Napoli l-au condamnat la 16 ani de închisoare pe Nicola Inquieto, omul de afaceri italian acuzat că spăla banii Camorrei prin imperiul imobiliar creat la Pitești.

Decizia, care a menținut și sechestul asupra apartamentelor pentru care 148 de familii au plătit avansuri firmei lui Inquieto, nu este însă definitivă, ea putînd fi atacată cu apel. În apel stau și speranțele celor 148 de promitenți cumpărători ai locuințelor scoase la vânzare anterior scandalului. Administratorul judiciar speră ca, odată cu pronunțarea unei decizii finale, să fie ridicat și sechestul asigurator pus de autoritățile italiene pe respectivele locuințe. „Luptele” se duc însă, la Napoli, și prin alte acțiuni.

„Deocamdată, condamnarea nu schimbă cu nimic situația. Sechestrul a fost menținut. Nu știm ce va fi în apel. Sper să se rezolve în sensul promitenților cumpărători, să fie excluse de la confiscare acele imobile, pentru că, în mod constant, în toată corespondența care a venit de la autoritățile italiene, promitenții cumpărători erau considerați cumpărători de bună credință. Și atunci, cumpărătorii de bună credință n-au nicio treabă cu o condamnare penală. Noi avem deja acțiuni pe rol pentru ridicarea sechestrelor, tot acolo, la Napoli, altele decât cea în care care a fost pronunțată condamnare. Deocamdată nu a fost fixat un termen de judecată”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeş, practicianul în insolvenţă Ion Dohotar, reprezentant Insolvența SM SPRL -administratorul judiciar al SC Daniela Construcții (firma lui Nicola Inquieto).

Reamintim că administratorul judiciar a început demersurile privind înscrierea apartamentelor în Cartea Funciară, un pas necesar, dar nu suficient pentru ca aceşti oameni să poată cumpăra respectivele locuințe. Doar că pentru finalizarea tranzacției e nevoie, în primul rând, de ridicarea sechestrului pus pe aceste imobile, care depinde, așa cum am arătat, de autoritățile judiciare din Italia.
Citește și: Cei care i-au dat avansuri lui Inquieto pentru case, la mâna autorităţilor italiene

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii