Web Analytics

Inquieto – condamnat în Italia la 16 ani de închisoare

de | 30.05.2019 13:41 | Dezvăluiri

# „Jurnalul de Argeș” a aflat amănunte de la jurnalista Mary Liguori de la „Il Mattino”, al cărei tată a fost ucis de Camorra, organizație din care făcea parte și Nicola Inquieto
Găsit vinovat că a transferat și înmulțit averea șefului mafiot Michele Zagaria în România, Nicola Inquieto, afaceristul italian arestat acum un an în Pitești, a fost condamnat luni, 27 mai, la 16 ani de închisoare de Tribunalul din Napoli. Sentința emisă de judecători a fost astfel în concordanță cu acuzațiile prezentate de Direcția Antimafia și a venit după a treia prelungire de extrădare acordată de magistrații români colegilor lor italieni. De altfel, peste șaizeci de zile, Curtea de Casație din România va trebui să decidă dacă Inquieto trebuie să se întoarcă în România pentru definitivarea altor dosare pe care le are aici, scrie jurnalista Mary Liguori în ziarul „Il Mattino”. Tot aceasta mai consemnează că avocații Nicola Marino și Giuseppe Stellato așteaptă motivarea sentinței pentru a înainta apelul în numele clientului lor. Întrebată de „Jurnalul de Argeș” de ce fratele lui Nicola, Giuseppe Inquieto, arestat în aceeași zi și cu aceleași acuzații ca ale lui Nicola, a fost achitat, ziarista ne-a spus: „Împotriva lui nu au avut suficiente probe!”.

Mary Liguori a scris despre dosarul muncitorului mort pe șantierul din Pitești al lui Inquieto

Jurnalista Mary Liguori este cea care a scris mult despre afacerile Camorrei în România, dar și despre ancheta care a trenat nepermis de mult pe marginea morții tânărului muncitor Marius Vasile pe șantierul firmei ”Daniela Construcții” a lui Inquieto. În acest caz, ea a colaborat cu ziarul nostru, făcând publice în Italia acuzele aduse de mama tânărului muncitor care i-a declarat, disperată, că autoritățile din România nu au mișcat un deget pentru a face lumină în acest dosar, care a fost ținut în sertar din 2016 până anul trecut, când Inquieto a fost arestat. Tot ea este jurnalista care, la sfârșitul anului 2011, trimisă pe teren pentru a scrie o cronică despre o dublă crimă de sorginte mafiotă, a făcut cumplita descoperire că una dintre victime era chiar tatăl ei.
A fost sunată la redacție, atunci când s-a primit informația unui duble crime comise într-o ambuscadă cammoristică în San Giorgio a Cremano, o localitate din zona metropolitană a orașului Napoli. Mary, corespondenta „Il Mattino”, cea care se ocupa de cronica neagră a ziarului și gestiona editorial evenimentele sângeroase comise în zona Napoli, nu avea să bănuiască faptul că în acea zi avea să trăiască tragedia vieții. Când a ajuns la locul asasinatului, a descoperit că unul din cele două corpuri acoperite cu un cearșaf era chiar al tatălui ei, Vincenzo Liguori. Acesta, proprietar al unui atelier mecanic, căzuse victimă inocentă violențelor comise de Cammora. Colegii de presă au descris cu lux de amănunte cum vesela și solara Mary a întâlnit la locul crimei pe unul din polițiștii pe care îi cunoștea și cu care se întâlnea aproape zilnic în teren, în exercitarea muncii de jurnalist. Polițistul a mințit-o că tatăl ei nu pățise nimic, că avea o simplă zgârietură, însă era doar o minciună pentru ca fata să nu perceapă cumplita veste într-o manieră așa de traumatică. Însă, foarte curând, Mary avea să primească vestea atroce că părintele ei era mort.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii