Web Analytics
scris miercuri, 09.10.2024

InfoCons: Sortimente de săpun cu substanțe toxice, în magazine

InfoCons a lansat o alertă legată de mai multe tipuri de săpun care se găsesc și în magazinele din România și care conțin substanțe toxice ce pot fi o amenințare pentru sănătate. Este vorba despre o substanță cunoscută sub titulatura prescurtată BMHCA. Aceasta este interzisă în produsele cosmetice din cauza efectelor periculoase asupra sănătății.

InfoCons: Sortimente de săpun cu substanțe toxice, în magazine

Potrivit alertelor europene, BMHCA poate cauza negativ sistemul reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Citește și: Un nou cutremur, miercuri, în România. Este al patrulea într-o singură zi

Săpunurile cu substanțe toxice sunt: ”Dove – ”Caring hand wash” (săpun lichid, 500 ml); BOROTALCO – „Igienizzante al muschio bianco con Antibatterico” (săpun lichid, 250 ml); Palmolive – „Delicate care” (săpun de mână, 90 g); Nivea – „Creme smooth” (bară de săpun, 100 g); Dove – „Beauty cream bar for soft, smooth skin” (bară de săpun, 100 g); FA – „Mystic Moments” (bară de săpun, 90 g); Tesori d’Oriente – „Mirra” (săpun aromat, 150 g) ”, conform InfoCons.

Aceste produse neconforme pot fi găsite în magazine fizice, pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare din întreaga Uniune Europeană, mai notează sursa citată.

Citește și: Noi medicamente, incluse pe lista celor gratuite şi compensate de la 1 noiembrie

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...