InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip fast food, de această dată despre burger-ul de pui, în cadrul căruia au fost analizate informațiile ce se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse, respectiv :
· PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L. (MC DONALDS)
· REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (BURGER KING)
· S.C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (FRIDAY)
· S.C. ART BURGER S.R.L. ( HESBURGER)
· S.C. STRONG MND CORPORATION S.R.L. (SPARTAN)
· S.C. UNCLE JOHN FOOD S.R.L. (UNCLE JOHN)
· U.S. FOOD NETWORK S.A. (KFC)
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională a produselor tip burger de pui, declarații existente pe platformele online au rezultat următoarele :
ADITIVI ALIMENTARI
Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți toate produsele au în compoziție cel puțin 9 aditivi alimentari (E-uri) .
Numericul de aditivi alimentari variază între 9 – 26 :
– 14.28 % din produse au în compoziție 26 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
– 14.28 % din produse au în compoziție 21 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
– 14.28 % din produse au în compoziție 18 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
– 14.28 % din produse au în compoziție 13 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
– 14.28 % din produse au în compoziție 11 E-uri (aditivi alimentari ) ;
– 14.28 % din produse au în compoziție 10 E-uri (aditivi alimentari ) ;
– 14.28 % din produse au în compoziție 9 E-uri (aditivi alimentari ) .
Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți frecvent in produsele ce fac obiectul prezentului studiu , situația se prezintă astfel :
– 85.71 % dintre produse au în componență E300 : acid ascorbic;
– 85.71 % dintre produse au în componență E415 : gumă xantan;
– 85.71 % dintre produse au în componență E202 : sorbat de potasiu;
– 71.43% dintre produse au în componență E450 : difosfati;
– 71.43% dintre produse au în componență E472e : esteri mono- şi diacetiltartici ai mono- şi digliceridelor cu acizi graşi;
– 71.43% dintre produse au în componență E331 : citrat de sodiu.
Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 2g și 7.19g!
Citește și: Ciorbă de burtă chiar și cu 14 aditivi alimentari
Toate produsele studiate au avut menționate valorile nutriționale raportate la 100g de produs dar sunt și operatori care oferă aceste informații raportate la cantitatea de produs :
– Valoarea energetică este cuprinsă între 174.7 kcal și 267 kcal ;
– Cantitatea de glucide ( carbohidrați ) variază între 18.15g și 31g ;
– Cantitatea de grasimi variază între 2.78g și 16g ;
– Cantitatea de proteine este cuprinsă între 6.06g și 12.77g.
– Cantitatea de sare variază între 0.36g și 1.47g .
– Cantitatea de fibre variază între 0.68g și 2.8g .
ATENTIE ! Cantitatea unui burger de pui variaza intre 109 si 285 grame !
0 Comentarii