Web Analytics

Infirmier de la Direcţia Copilului, trimis în judecată că a bătut trei copii instituţionalizaţi

de | 26.01.2017 16:30 | Dezvăluiri

7 infirmier 01

# În perioada în care lucra la Complexul „Casa Noastră”,  Alin Martin ar fi  împins cu capul în perete un copil de nouă ani
De curând a intrat pe rolul Judecătoriei Piteşti un dosar în care un angajat de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş este cercetat de trei infracţiuni de purtare abuzivă.

Alin Giani Martin, infirmier la DGASPC Argeş, este cercetat că a agresat fizic şi verbal trei copii instituţionalizaţi. În timp ce îşi desfăşura activitatea de infirmier la Complexul de Tip Familial „Casa Noastră” din Piteşti, procurorii susţin că infirmierul a agresat trei copii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani.

Un copil s-a închis de frica infirmierului în cameră după ce a fost bătut

În martie 2016, organele de cercetare de la Secţia de Poliţie 2 Piteşti au fost sesizate de către DGASPC Argeş cu privire la faptul că, în luna ianuarie a aceluiaşi an, Alin Giani Martin a agresat fizic doi minori instituţionalizaţi în cadrul Complexului de Tip Familial „Casa Noastră” din Piteşti.
Pe 23 ianuarie 2016, patru minori au fost supravegheaţi de Alin Martin în incinta Complexului „Casa Noastră”. În aceeaşi zi, infirmierul ar fi lovit cu palma un copil de 12 ani, în urma loviturilor acesta căzând la pământ. Victimă infirmierului i-a căzut şi un copil de nouă ani care ar fi fost lovit cu palmele şi cu piciorul, fiind împins cu capul în perete. Cei doi copii ar fi fost bătuţi din simplul motiv că ar fi stricat interfonul în instituţie. În urma cercetărilor s-a constatat că infirmierul, pe parcursul anului 2015, ar mai fi bruscat şi strâns de gât un alt copil instituţionalizat, în vârstă de 14 ani. Pentru a scăpa de lovituri, copilul ar fi fugit de frică în altă cameră din unitate, unde a stat închis până când infirmierul s-a calmat. Pe surse am aflat că infirmierul a negat faptele pentru care este acuzat.

În urma anchetei i-a fost redus salariul pe o durată de două luni cu 5%

7 cristi borda sef resurse umane dgaspcDGASPC Argeş a fost sesizată de către Complexul „Casa Noastră” cu privire la aceste fapte, fiind declanşată o anchetă internă. A fost dată o sancţiune disciplinară care a constat în reducerea salariului de bază, pe o durată de două luni, cu 5%, angajatul fiind mutat la un centru de adulţi.
De asemenea, au fost sesizate organele de cercetare. „A existat o sesizare că angajatul a avut un comportament neadecvat în ceea ce priveşte relaţia profesională cu mai mulţi copii, trei la număr. Comisia de cercetare disciplinară a verificat veridicitatea celor semnalate şi totodată, având în vedere că e un abuz asupra unui minor, instituţia a procedat la îndepărtarea acestuia de la muncă prin mutarea sa la un centru de adulţi. De asemenea s-au sesizat organele de cercetare cu privire la posibilele fapte. În urma cercetării disciplinare comisia desemnată a propus directorului general aplicarea sancţiunii disciplinare de reducere a salariului de bază cu 5% pe două luni. Copii au fost consiliaţi psihologic”, ne-a precizat Cristian Bordea (foto), şef-serviciu Resurse Umane.

Până la terminarea cercetărilor, infirmierul a fost mutat la un centru pentru adulţi

7 macoveiDe altfel, infirmierul Martin acuzat de purtare abuzivă continuă să-şi desfăşoare activitatea în cadrul DGASPC: „Acesta lucrează la un centru de adulţi, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Piteşti, fiind mutat după ancheta internă desfăşurată ca urmare a sesizării de la Complexul «Casa Noastră»”, a adăugat şi directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.
Am încercat să-i luăm un punct de vedere şi infirmierului Alin Martin, dar nu l-am găsit pe acesta la locul de muncă, fiind liber.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii