Web Analytics

Infectare masivă cu Covid-19 a pacienților de la Centrul de Dializă Fresenius din Pitești. Unul dintre bolnavi a decedat astăzi

de | 28.04.2020 16:38 | Actualitate

DSP Argeș a început de săptămâna trecută acțiunea de testare COVID a personalului medical și a pacienților din centrele de dializă din județ. Până în prezent, acțiunea a avut loc în două centre dintre cele trei din județ. În Centrul de Dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-au recoltat probe de la personalul medical (10 persoane) și de la 4 pacienți. Toate cele 14 persoane au primit rezultat negativ. Testarea va continua cu încă 102 pacienți.
La Centrul de Dializă “Fresenius” din Pitești au fost testați: 3 medici, 9 asistente, 10 infirmiere și 15 pacienți. Aici au fost confirmați 4 pacienți cu virusul COVID-19. Din păcate, în această dimineață unul dintre pacienții confirmați a decedat. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 65 de ani, care prezenta comorbidități: neoplasm pancreas, insuficiență renală cronică, hipertensiune.

La al treilea Centru de Dializă din Argeș, la Câmpulung, urmează să fie testat personalul medical (22 de persoane) și pacienții (68).

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii