Web Analytics

„Îndrăzneţii” de la Şcoala Mircea cel Bătrân din Piteşti au câştigat Euro Quiz 2018

de | 20.06.2018 21:30 | Cultură

9 euroquiz 1249Echipa „Îndrăzneții”, de la Școala Mircea cel Bătrân din Pitești, formată din elevii de clasa a VI-a Moiceanu Elena Ștefania, Teacă Alex Ștefan, Postelnecu Denis, Crăciun Ana Teodora și coordonată de profesoara Comănescu Elena Amalia, a câștigat competiția națională Euro Quiz 2018 „Îndrăzneții”.

Organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, competiția s-a adresat elevilor de clasa a VI-a din toată țara și și-a propus să promoveze valorile și cultura UE. Concursul s-a concentrat pe cunoștințele despre instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie. 490 echipe, formate din câte patru elevi coordonați de un profesor, s-au înscris la prima etapă a concursului, desfășurată sub forma unei testări online, pe 7 iunie.
Competiția Euro Quiz a făcut parte din inițiativa „Europa, casa noastră”, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.  Campania „Europa, casa noastră” va continua în toamnă prin competiția „Lider European”, adresată elevilor de liceu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii