Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Inculpații vor fi monitorizați prin brățări. Alina Gorghiu: „Dacă vor încerca să plece din țară, se va emite o alertă”

Inculpații vor fi monitorizați electronic, anunță ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care adaugă că astăzi s-a adoptat hotărârea în ședința de Guvern, iar schimbarea va avea loc de la 1 octombrie.

Inculpații vor fi monitorizați prin brățări. Alina Gorghiu: „Dacă vor încerca să plece din țară, se va emite o alertă”

„Pas important pentru combaterea fenomenului fugarilor, adoptat, astăzi, în ședința de Guvern. Azi s-a mai pus o piedică în calea persoanelor care înțeleg să se sustragă de la răspunderea penală pentru faptele lor.

Legea 146 din 2021, inițiativă liberală, a creat acest cadru legal care este aplicabil, în prezent, în cazurile de violență domestică, în situația ordinelor de protecție emise pentru a proteja victimele. Dar de la 1 octombrie vor putea fi monitorizați electronic și inculpații față de care magistrații dispun măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauțiune. Și aceeași măsură se va putea aplica și pentru inculpații față de care instanța de judecată a luat măsura arestului la domiciliu.

Pentru toți aceștia va fi posibilă monitorizarea electronică prin purtarea brățărilor electronice, „bijuterii judiciare” cu ajutorul cărora inculpații se vor conforma obligațiilor stabilite de magistrați. Dacă vor încerca să plece din țară, în ciuda obligațiilor de a nu o face, se va emite o alertă care va fi urmată de o intervenție rapidă a organelor abilitate.

Este un mijloc modern de care va beneficia întreg sistemul judiciar și prin el, noi, societatea!”, a transmis Alina Gorghiu.

Citește și Programul de investiţii al Hidroelectrica S.A., în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită