Web Analytics

Incredibil! În Piteşti, un nou imobil se construieşte în zonă protejată istoric

de | 14.11.2019 13:40 | Dezvăluiri

# „Primăria ar fi trebuit să ne anunțe că se va construi clădirea respectivă”, ne-a spus unul dintre vecini, care s-a trezit că se ridică un bloc de 5 etaje la nici 60 cm de casa sa

Lângă strada Victoriei din Pitești se construiește o clădire cu 5 etaje, care stârnește nelămuriri în rândul vecinilor. Alexandra Ciucă locuiește exact lângă șantierul construcției încă neterminate și a depus o cerere la Primăria Pitești pentru a afla temeiul legal al clădirii. „Sunt un om de bună-credință și cred că fiecare acționează în litera legii, în norme legale, dar vreau să aflu dacă toate legile au fost respectate aici.”
Familia Ciucă a făcut solicitarea vineri, 8 noiembrie a.c., având în vedere că până la acea dată nu a primit nicio înștiințare oficială în legătură cu autorizația de construire a clădirii aflate la hotarul de nord al proprietății lor.
„În mod normal, din câte știu, Primăria ar fi trebuit să ne anunțe că se va construi clădirea respectivă. Nu am primit nicio înștiințare. (…) Noi nu am semnat nimic nimănui, ei (proprietarii terenului, n. red.) au venit să ne ceară acordul nu cu privire la înălțime, ci pentru a se lipi de gardul nostru cu clădirea. Noi nu am fost de acord și am spus să respecte distanța legală, am impresia că este de 60 de cm”, a mai spus Alexandra Ciucă.

Primăria Pitești girează în continuare haosul imobiliar: autorizație pentru clădire de 5 etaje într-o zonă de case!

Familia Ciucă a solicitat să afle de ce nu a primit informare oficială odată cu emiterea autorizației de construire pentru clădirea vecină de 5 etaje. O altă nelămurire: dacă există aviz de la Ministerul Culturii prin DJCPN Argeș pentru respectiva construcție și datele de identificare ale acestuia, având în vedere că se construiește în perimetrul delimitat al sitului urban Republicii. „Vreau să știu, pentru că este zonă protejată, este zonă de monumente istorice și chiar dacă acolo nu exista o clădire monument istoric, zona întreagă este de monument istoric, arie protejată de Ministerul Culturii. (…) Este o zonă de case, 1, maximum 2 nivele”, a explicat Alexandra Ciucă.
Au mai fost solicitate următoarele informații: dacă există studiu de însorire realizat, care este regimul de înălțime al zonei, conform PUG și PUZ, dar și care este procentul de ocupare admis conform POT și CUT pentru clădirea nou construită. Încă nu au primit răspuns până la data închiderii ediției ziarului. Potrivit legii, Primăria are termen de 30 de zile să răspundă.
Lucrarea de 5 etaje de lângă terenul familiei Ciucă a primit autorizație de construire în luna decembrie 2016, eliberată de Primăria Municipiului Pitești. Construcția a fost începută în anul 2017, a fost suspendată o perioadă de timp, iar de curând a fost reluată. Aici ar urma să se construiască un imobil cu funcțiune mixtă de servicii medicale, locuințe și comerț, după cum arată panoul de șantier.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii