Web Analytics
scris duminică, 25.08.2024

Inconștiență la volan, în Argeș. Fără permis, beat și drogat

Inconștiență la volan, în Argeș. Fără permis, beat și drogat

Un argeșean a fost depistat de polițiști conducând sub influența alcoolului și a altor substanțe, fără a fi deținător de permis, cu persoana care i-a încredințat autovehiculul pe locul din dreapta.

În noaptea de 24 spre 25 august a.c., în jurul orei 02:30, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 46 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere.

Citește și Frații Tate au rămas fără 16 bolizi de lux după perchezițiile DIICOT

Totodată, cu ocazia depistării în trafic, în autoturism se găsea, în calitate de pasager, și proprietarul autoturismului, care i l-ar fi încredințat, deși cunoștea că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul de 46 de ani a fost testat cu aparatele din dotare, valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest fiind mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

Astfel, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și pentru stabilirea alcoolemiei.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept, respectiv de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere, conform art. 335 alin 1, respectiv art. 335 alin.32 din Codul Penal, iar cu privire la celelalte aspecte cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Argeș. Minoră dispărută

Politiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au fost sesizați cu privire la faptul că...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...