Web Analytics

Incident la o secție de votare din Pitești

de | 6.10.2018 14:38 | Actualitate

Au apărut primele incidente la referendumul pentru revizuirea articolului 48 din Constituție. Din această dimineață, secțiile de votare din țară s-au deschis. La Pitești, președintele secției de votare nr. 14 din cartierul Trivale a solicitat prezența jandarmilor după ce a constatat că trei bărbați tulburau liniștea publică în apropierea secției de votare. A existat suspiciunea că persoanele respective, în vârstă de 30 de ani, ar fi consumat alcool, însă nu s-a constatat acest lucru. Au fost sancționate cu 200 de lei fiecare pentru perturbarea ordinii și liniștii publice. Până acum, nu au fost semnalate alte incidente la secțiile de votare din Pitești.

În țară, au fost înregistrate 12 sesizări de posibile încălcări ale legii în legătură cu desfășurarea referendumului. În urma verificărilor, 3 dintre semnalări nu s-au confirmat.

Referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, astăzi și mâine, între orele 07:00-21:00. Fiecare cetățean care a împlinit vârsta de 18 ani are dreptul să voteze o singură dată, chiar dacă scrutinul se desfășoară pe parcursul a două zile. Cetățenii pot vota în localitatea în care sunt arondați, conform listelor electorale permanente, iar cei plecați din localitate își pot exercita acest drept la orice secție de votare, fiind trecuți pe listele de votare suplimentare.

Toți cetățenii care au cunoștință despre încălcări ale legii în legătură cu referendumul sunt încurajați să sesizeze președintele biroului electoral al secției de votare sau să sune la 112.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii