Web Analytics

Incident la Piteşti, la resfinţirea ”Bisericii blestemate”. Calinic a fost întrerupt şi apostrofat de enoriaşi chiar în timpul predicii

de | 24.01.2019 13:04 | Culise

Conducerea Arhiepiscopiei Argeșului a organizat duminică, 20 ianuarie, o slujbă de resfințire a Bisericii ”Maica Precista” din Pitești, supranumită și ”Biserica Blestemată”, după ce anul trecut, chiar în ajunul Crăciunului, aici și-a găsit sfârșitul un preot. E vorba de cel mai iubit părinte dintre cei slujitori în această biserică și care a fost găsit fără suflare în altar- Marius Popescu. Motivația oficială a fost aceea că, între 1996-2019, la această biserică au fost executate ample lucrări de renovare, începând cu restaurarea picturii și continuând cu reparații exterioare, inclusiv ale acoperișului. Spuneam că asta a fost motivația oficială, cea neoficială ține de faptul că biserica trebuia închisă din moment ce în ea a murit un preot, lucru ce echivalează cu un mare, foarte mare păcat. Și cum oamenii nu sunt chiar așa de naivi, mai toți dintre cei prezenți la slujba ținută de ÎPS Calinic și-au dat seama de acest lucru. Iar totul a culminat cu un incident care ar trebui să-i dea serios de gândit arhiepiscopului.
Aflați încă sub șocul morții stranii și foarte recente, chiar în altar, a preotului Marius Popescu, credincioșii veniți la slujbă au început să murmure în timpul predicii ÎPS Calinic, până când l-au apostrofat pe acesta și i-au cerut s-o scurteze. Nu e nicio exagerare, e purul adevăr, confirmat chiar de reacția cel puțin nepotrivită a arhiepiscopului. De la microfon, acesta le-a reproșat enoriașilor că pe arhimandritul Caliopie au avut răbdare să-l asculte, iar pe domnia sa – ba. Câteva voci din public i-au răspuns că predica e prea lungă și în ea bate câmpii despre copilăria lui sau despre lucruri care n-au legătură cu o slujbă de resfințire. Ba chiar cineva i-a răspuns că a ascultat predica lui Caliopie fiindcă a fost prima și n-a avut încotro, deși și a acestuia a fost lungă și neinteresantă. Ceva se întâmplă la ”Biserica blestemată”, oamenii par să fie nemulțumiți și frustrați. Și, atenție, par a ști mult mai multe despre motivele de supărare care i-au generat părintelui Marius Popescu moartea, deși acesta avea doar 51 de ani. Iar motivele nu sunt doar de ordin familial, ci ele țin și de unele rânduieli strâmbe din biserică și de lăcomia unor purtători de sutană, cu rang mai mare sau mai mic și care ar trebui să se simtă culpabili pentru decesul colegului lor.
(ELECTRO-CUTARE)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii