Web Analytics
scris marți, 02.07.2024

Început catastrofal pentru România la Wimbledon: Begu, umilită de o chinezoaică

Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, a început la data de 1 iulie. România e reprezentată pe tabloul principal de simplu feminin la Wimbledon 2024 de către Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Elena-Gabriela Ruse și Anca Todoni. Todoni (19 ani) bifează prima prezență pe tabloul principal de simplu la un turneu de Grand Slam. Marketa Vondrousova este campioana de anul trecut de la Wimbledon, iar printre favoritele de acum se numără și unele ca Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina sau Coco Gauff. Simona Halep nu a primit wildcard la Wimbledon, iar echipa româncei a explicat că nu s-a făcut solicitarea în acest sens din cauza accidentări de la genunchi a lui „Simo”. Problemele medicale ar fi făcut ca jocul fostului lider WTA să nu fie la capacitate maximă.

Început catastrofal pentru România la Wimbledon: Begu, umilită de o chinezoaică

În duelul cu chinezoaica Lin Zhu (30 de ani, 61 WTA), Begu a fost surclasată în primul set, la zero! De fapt, românca a câștigat doar opt puncte în cele 24 de minute, cât a durat primul act! Recitalul dat de Zhu a continuat și în setul doi în care aceasta s-a dus la 2-0. Abia al 9-lea game din această confruntare a fost câștigat de Begu. Degeaba însă! La final, după o oră și 13 minute, tabela a arătat 6-0, 6-4 pentru Zhu. Care a zdrobit-o pe sportiva din România, în condițiile în care traversează un sezon slab: 14 victorii, 18 înfrângeri!

Citește și: Emma Răducanu, revenire spectaculoasă la Wimbledon

În turul II de la Wimbledon 2024, Zhu va întâlni învingătoarea meciului Townsend (76 WTA) – Pavlyuchenkova (28 WTA). Revenind la Begu, aceasta s-a ales cu 71.000 de euro pentru prezența pe tabloul de la Wimbledon 2024. Cea mai bună performanță a ei, la Londra, rămâne atingerea turul III, în trei rânduri (2015, 2021 și 2022).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită